Koaliční potyčka kolem protikuřáckého zákona

25. 5. 2016

Premiér Sobotka, ministr Němeček a další jsou rozčileni neschválením protikuřáckého zákona. Společně s KDU to označují za koaliční podraz ze strany Hnutí ANO.

Šíbři Hnutí ale nelenili a okamžitě reagovali protiútokem. Ve skutečnosti nešlo o koaliční podraz, ale o pravdivý obraz Hnutí bez Andreje. Nevím, zda někde rozdával koblihy, nebo svoje rozumy, ale každopádně ve Sněmovně nebyl. V každém případě, klub ANO si vzal přestávku a rozhádal se kvůli podpoře návrhů Marka Bendy od několika poslanců ANO. Spor uvnitř klubu ANO vyústil v anarchii při závěrečném hlasování.

Zdáli pan Babiš označil schválené pozměňovací návrhy za čachrování koaličních partnerů. Zřejmě mu neřekli, že v tom případě se na „socansko – lidoveckém čachrování“ podíleli i čelní představitelé nejen klubu, ale celého Hnutí, konkrétně předseda a místopředseda klubu ANO.

Záznamy hlasování o návrzích mluví jasně. Ale další vrtění psem ze strany AB je opět v plném proudu. Pokud by nebyl majitel Hnutí, životnot spolku by se měřila na týdny. 

František Laudát, předseda klubu poslanců TOP 09

Štítky
Osobnosti: František Laudát
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme