Jak jsem navrhoval přečíslovaní linek pražského metra

18. 1. 2017

Včera jsem se zúčastnil jednání Výboru pro dopravu ZHMP. Na jednání byla připravena řada bodů, přiznám se, že po tom, co jsem se s některými body seznámil, začal jsem mít pochybnosti o zdravém rozumu vedení výboru složeného z koaličních partnerů ANO, ČSSD a Trojkoalice.

V situaci, kdy celá jižní část Prahy trpí tím, že není dostaven silniční okruh kolem Prahy (zejména zásadní stavba 511), v době, kdy koalice není, podle dostupných informací, jednotná v názoru na další pokračování dostavby Městského okruhu (pokračování Blanky), v době, kdy horko těžko Praha postupuje nebo spíše nepostupuje v přípravě výstavby metra D, jsem se zájmem čekal co se bude skrývat pod bodem přečíslování linek pražské MHD.

Poté co si výbor nechal tento bod představit a jednal o něm cca 35 až 40 min, se ukázalo, že zásadním problémem je číslování nočních linek a zjistili jsme, že Praha či Dopravní podnik neumí používat označení linek s písmenem – např. N51. Dále jsme se dověděli, jaké číslování se používá v Londýně, Berlíně a několika dalších evropských městech. Já pořád nevěřil, že to může být pravda, že se v době, kdy Praha stojí, nerozvíjí se, nestaví se zásadní stavby dopravní infrastruktury, že se zabýváme takovou, čtenář promine, PITOMOSTÍ.

Přemýšlel jsem, jak to zastavit, jak zastavit tu ztrátu času a absurdní debatu. A dospěl jsem k tomu, že to nejde jinak než, že navrhnu ještě větší pitomost, než o které se zrovna jedná. Tak jsem navrhl přečíslování linek pražského Metra z písmen na čísla a světe div se, debata skončila. Pro zachování zdravého rozumu jsem nepožadoval o svém návrhu ani hlasovat.

 

Jiří Nouza

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme