Ďolíček - kdyby si nekladli podmínky, šlo by to rychleji

20. 10. 2016

Legendární vršovický stadion Ďolíček bude hlavního města. Dnes pražské zastupitelstvo posvětí memorandum, kterým podmiňovala dohodu o prodeji vršovická radnice. Podle místostarosty Prahy 10 Tomáše Peka to radnice vítá.

Je desítka spokojená?

Memorandum, které schválila rada, se liší od toho našeho v datu vzniku pracovní skupiny. Budeme jednat, abychom to sjednotili.

To je ale už asi jenom formalita…

Pokud pražské zastupitelstvo upraví datum třeba na 31. 12., pak není problém, aby naše zastupitelstvo odsouhlasilo svěření pozemků. Vše závisí na Praze. Samozřejmě je možné, že se objeví další problémy, třeba kolem odhadu.

Nebudou další podmínky a memoranda?

Domnívám se, že už mezi Prahou a námi není žádný spor. Město může koupit Ďolíček a my městu vrátíme pozemky s parkovištěm.

Kde tedy byl problém?

Kdyby Praha nepřimíchávala do koupě stadionu další a další podmínky, tak by to šlo bez memoranda. Třeba odsvěření sousedních pozemků se stadionem nijak nesouvisí.

Praha to vidí obráceně.

Četl jsem vyjádření radního Wolfa, že nám město ustupuje, to není pravda. Hlavní město si vymyslelo podmínku, že jim vrátíme pozemky. Kdyby tam ta podmínka nebyla, tak Praha mohla stadion koupit už dávno.

 

ROW

Deník Metro

Štítky
Osobnosti: Tomáš Pek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme