Mládežnická organizace TOP tým z.s. je jedním ze zakladatelů Asociace mládežnických politických organizací

14. 12. 2015

Mládežnické politické organizace TOP tým z.s., Mladí konzervativci, Mladí sociální demokraté, Mladí lidovci, Mladí křesťanští demokraté a Mladí zelení společně založily Asociaci mládežnických politických organizací (AMPO). Cílem platformy je sdružit mládežnické organizace tradičních demokratických stran, které usilují o navrácení důvěry v systém zastupitelské demokracie a v politické strany, které jsou postaveny na hodnotách a ideologiích.

AMPO bylo založena na své ustavující konferenci dne 20. listopadu v prostorách Poslanecké sněmovny. Svůj hlavní cíl shledávají mládežnické organizace zejména v podpoře občanského vzdělávání a zlepšování politické kultury. Ta podle nich musí být založena na hodnotách demokracie, kritického myšlení a nestranném přístupu.

„Tento krok spolupráce vnímám jako významný mezník, a to nejen pro mládežnické politické organizace, ale pro rozvoj cele politické kultury v naší zemi. Tímto dáváme jasny signál, že mladí lidé, byt přes rozdílné politické názory, dokáží pojmenovat aktuální témata, zasednout k jednomu stolu a společně o nich konstruktivně jednat. Věřím, že tímto krokem motivujeme další mladé lidi k zájmu o veřejné dění, jelikož čím vice lidí se bude veřejně angažovat, tím lepší politické kultury dosáhneme,“ prohlásil Jan Kavalírek, předseda spolku TOP tým a současně člen regionální organizace TOP 09 Praha 5.

ODKAZY: