NA MAGISTRÁTU SE OPĚT JEDNALO O SPOŘILOVSKÉ ULICI (Tučňák)

7. 4. 2014

Na poslední únorový den svolal náměstek primátora hlavního města Prahy Jiří Nouza (TOP 09) další z řad jednání k aktuální situaci kolem Spo     řilova. Jednalo se především o prezentaci výsledku měření imisí u Spořilovské ulice a stanovení dalšího postupu. Výsledná čísla nedávného týdenního měření vnitřních a venkovních prostor v těsné blízkosti Spořilovské odhalila skutečnost, že mikročástice PM 2,5, tedy velmi jemný a škodlivý prach, překročily maximální limity.

„Oceňuji aktivitu magistrátu, který se v posledních několika měsících začal problematice kolem Spořilovské pod vedením náměstka Nouzy opravdu intenzivně věnovat. Není tu snaha o nepříjemných věcech jen mluvit, ale jsou vidět konkrétní činy. Toto měření nemůžeme brát na lehkou váhu,“ uvedl Alois Těšitel (TOP 09), zastupitel MC Praha 4, který se jednání na magistrátu zúčastnil.

„Příkladem muže být rekonstrukce a zprovoznění mostu u Depa Kaceřov, který odvedl část kamionu, dále vybudování protihlukové steny mezi ulicemi Spořilovská a Záběhlická, nebo plánovaná instalace mobilních protihlukových sten pro Spořilovskou. Nesmíme také zapomenout na plánované položení protihlukového asfaltu v úseku Spořilovská – Senohrabská, dále také na revitalizaci existující protihlukové steny mezi ulicemi Sliačská a Spořilovská, kde se počítá s jejím doplněním formou nového obkladu a utěsnění. Jedná se však pouze o částečná řešení, protože, a to jsme se s ostatními účastníky setkání jednoznačné shodli, jediným řešením této situace je dostavba Pražského okruhu směrem na Běchovice,“ doplnil Alois Těšitel.

Kromě zástupců magistrátu, městské části Praha 4, ministerstev a dalších zástupců zákonodárců se jednání zúčastnily i spořilovská občanská sdružení a zástupci TSK a Státního zdravotního ústavu. Všichni účastníci se shodli, že podobné výzkumy a měření musí probíhat i nadále, jelikož jsou důležitými údaji pro směrování dalších opatření. „Není možné brát je na lehkou váhu, protože upozorňují na významná zdravotní rizika obyvatel žijících v těsné blízkosti,“ dodává Alois Těšitel, který pochází a žije na Spořilově.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme