TZ: Jana Marsová (TOP 09 Praha 4): „Klub zastupitelů TOP 09 Praha 4 se distancuje od účasti svého bývalého člena na setkání se severokyperským vicepremiérem“

6. 12. 2013

Předsedkyně Klubu zastupitelů TOP 09 Praha 4 Jana Marsová se rozhodla reagovat na některé zavádějící články kolem kauzy setkání starosty Prahy 4 Pavla Caldra, místostarosty Jiřího Bodenlose a radního Martina Píši s vicepremiérem Severokyperské turecké republiky Serdarem Denktasem.

„Pan radní Martin Píša byl sice v roce 2010 zvolen za TOP 09 do zastupitelstva Prahy 4, ale v prosinci 2012 na svou žádost ze strany vystoupil a to spolu s dalšíma dvěma zastupitelkami (Alenou Nohejlovou a Alexandrou Mlíkovou). Nyní je pan Píša nezařazený a patří do letos ustanoveného klubu zastupitelů s názvem Klubu pro Prahu 4,“ důrazně dementuje Jana Marsová informace, že by v severokyperské kauze figurovali její současní straničtí kolegové.

„Důvodem jeho dobrovolného odchodu z TOP 09 byl, podle jeho vlastních slov fakt, že nemůže prosazovat volební program. TOP 09 Praha 4 naopak nesouhlasí s metodami, kterými pan Píša svůj údajný program prosazuje. Tedy svou účastí na setkání starosty Prahy 4, dvou radních spolu s panem Palounkem v Severním Kypru s tamní politickou reprezentací a jednání o spolupráci,“ upřesňuje Marsová.

„TOP 09 Praha 4 se tedy veřejně distancuje od účasti pana radního Píši, který již není členem naší strany, na zmíněném setkání,“ dodává Jana Marsová, předsedkyně Klubu zastupitelů TOP 09 Praha 4.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme