29. 11. 2013

Budování hřiště na minigolf v Mahlerových sadech, který je soukromým parkem ve vlastnictví Českých Radiokomunikací a.s. může těšit opravdu jen málokoho. Co těší ještě méně je alibismus, s jakým k této věci přistupují někteří námi zvolení zastupitelé. Svalování viny mimo jiné na občana, že to byl on kdo zaspal, neprotestoval a tak co vlastně čekal, mě přimělo k uveřejnění zápisů z jednání výboru pro územní rozvoj ZMČ Praha 3 (viz příloha).

Žizkovská věž
Výbor  v červenci 2011 a v lednu 2012 projednával žádost společnosti Oreathea s.r.o., která je nájemcem žižkovské věže i parku. Stanovisko výboru k investičnímu záměru  „Úprava parteru televizní věže Žižkov, jehož součástí bylo i vybudování minigolfového hřiště, bylo nesouhlasné. Toto nesouhlasné stanovisko podpořili vždy všichni členové výboru, kromě Mgr. Ondřeje Ruta (SZ).
MČ Praha 3, jako účastník řízení mohla do 9.7. 2012 podat odvolání proti rozhodnutí o umístění ploch pro sport a dětská hřiště v Mahlerových sadech. Od konce června 2012 je Mgr. Ondřej Rut  zástupcem starostky, do jehož kompetence spadá právě územní rozvoj. Na Radu MČ však nepředložil žádný materiál, který by vyjadřoval nesouhlasné stanovisko Prahy 3 a ani sám žádné jiné kroky vůči stavebnímu úřadu neučinil.
Samozřejmě, není jediným "kdo zaspal", ale snaha o přenesení odpovědnosti na občana je projevem čirého alibismu.

Ing. Miroslav Procházka - TOP 09
člen výboru pro územní rozvoj ZMČ Praha 3

Přílohy
PDF Mahlerovy sady.pdf (1.4 MB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme