9. 7. 2012

Zóny placeného stání, které fungují téměř v celé Praze 3, se rozšíří i do oblasti Jarova, kde zatím parkování automobilů nijak regulováno nebylo. V úterý 26. června o tom rozhodla Rada hlavního města Prahy.

Představitelé magistrátu i žižkovské radnice se shodnou na tom, že se tím zlepší podmínky pro parkování rezidentů i zásobování oblasti, která dnes podle mnohých funguje jako odstavné parkoviště přespolních řidičů a mimopražských návštěvníků metropole. V  roce 2011 si radnice nechala zpracovat analýzu a následný projekt, který doporučoval rozšíření placených parkovacích zón i na Jarov.
Dalším krokem bude vyhlášení výběrového řízení na dodavatele, který zajistí parkovací automaty a značení v  ulicích. To potvrzuje i náměstek pražského primátora Josef Nosek a přidává i konkrétnější výhled. „Samotné zadávací řízení bude připraveno do poloviny letošního roku a městská rada o nejvýhodnějších nabídkách rozhodne do konce listopadu,“ uvedl v  této souvislosti. Konkrétní změny v  jarovských ulicích by tedy místní obyvatelé měli pocítit nejspíš už počátkem roku 2013.

Zóny placeného stání budou na Jarově fungovat na stejném principu, jako ve zbytku třetí městské části, kde byly zavedeny v roce 2008. Obyvatelé s trvalým bydlištěm na Praze 3, kteří si zakoupí za 700 Kč roční rezidentskou kartu, budou parkovat ve vyhrazených modrých zónách. Ostatní řidiči si pro zaparkování v této oblasti budou muset zakoupit v některém z 42 nově zbudovaných parkovacích automatů časově omezený parkovací lístek.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme