Školství a volný čas

- Zvýšíme kapacitu míst v předškolních zařízeních, a to vybudováním mateřských škol v nevyužívaných prostorách základních škol.
- Podpoříme projekty spojené s mimoškolskou aktivitou dětí a mládeže, zaměřené na aktivní využívání volného času, organizované sportovní, vědomostní a umělecké aktivity.

Dvě nové třídy MŠ vybudovány v ZŠ Chmelnice

12. 4. 2013
Městská část Praha 3 hodlá od září 2013 využít pro předškoláky budovu Základní školy Chmelnice v ulici K Lučinám, kde vznikne 56 nových míst v MŠ. Školní objekt, který má velkou zahradu a hřiště, je možné jen s malými náklady upravit tak, aby sloužil jako školka. Je plánovaná i výstavba nové mateřské školy V Zahrádkách.
Číst více

ZŠ a MŠ Chelčického je druhá nejlepší škola v kraji ve finanční gramotnosti

25. 3. 2013
Finanční gramotnost byla na ZŠ a MŠ Chelčického dlouho vyučována jen jako průřezové téma napříč různými předměty. Již druhým rokem se však na škole otevírá povinně volitelný předmět pro žáky osmých tříd s názvem Ekonomika domácnosti, který sdružuje jak finanční tak ekonomickou gramotnost.

ZŠ Chmelnice obhájila titul Ekoškola

29. 6. 2012
Se vší parádou se s koncem školního roku rozloučili žáci Základní školy Chmelnice. Na prázdniny totiž vyrazí s titulem Ekoškola, který jim v pátek 29. června osobně předala starostka třetí městské části Vladislava Hujová. V mezinárodním programu, který oceňuje pozitivní přístup školských zařízení k životnímu prostředí, přitom chmelnická základka uspěla už potřetí za sebou.

TOP09 - reg. organizace Praha 3

Kontaktní informace:

Předseda Martin Dlouhý
e-mail:  martin.dlouhy@praha.eu

Přihlášky prosím zasílejte na adresu krajské kanceláře:

Krajská kancelář TOP 09 Praha

Malostranské náměstí 266/5