29. 3. 2013

Třetí městská část hostila pravidelné zasedání Výboru Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Představitelé měst a obcí projednali plán činnosti spolku na rok 2013 a navštívili také zajímavá místa Prahy 3.
Téměř tři desítky zástupců historických měst a obcí z celé České republiky se sešli v pátek 29. března na řádném jednání Výboru Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, které se uskutečnilo v prostorách koncertní a výstavní síně Atrium na Žižkově. Na programu jednání bylo zhodnocení činnosti za uplynulý kalendářní rok a plán působení na rok letošní.
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vzniklo v roce 1990 a sdružuje historické obce nebo jejich části, na jejichž území se nacházejí významné kulturní památky. Praha 3 je jeho dlouholetým členem.
Spolek každoročně uděluje titul Historické město roku. Jednu z trofejí za loňský rok si odnese i Praha 3, která zvítězila v krajském kole soutěže o Cenu Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.
Ve Španělském sále na Pražském hradě vyhlášeny výsledky regionálních kol soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace MPR a MPZ za rok 2012. A žižkovská radnice získala jedno z ocenění.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme