9. 1. 2013

V městské části Praha 3 skončilo k poslednímu dni loňského roku 415 výherních hracích přístrojů. Ze 103 provozoven v Praze 3 tak zbývá 70 heren, kde je umístěna zhruba tisícovka videoloterijních terminálů. Tyto přístroje byly povoleny ministerstvem financí a zmizí do konce roku 2014.


Změnu vyhlášky pražského magistrátu, která rušila všechny herny v  Praze 3, iniciovala v  roce 2011 starostka Prahy 3 Vladislava Hujová. Pokud bude magistrátem schválena další novela vyhlášky, na území městské části Prahy 3 tak ze 103 heren nakonec může zůstat od roku 2015 jen sedm kasin, které podléhají přísnějším pravidlům než herny. Omezený počet míst pro sázkové hry si vynutil nový klíč, podle kterého magistrát rozděluje peníze odvedené z hazardu na sport, kulturu či sociální služby.
„V říjnu magistrát rozhodl, že peníze na podporu sportu pro městské části bude rozdělovat ne podle počtu obyvatel, ale podle počtu výherních automatů. Pokud tedy nebudeme mít po roce 2014 žádnou hernu, nedostaneme následující rok už ani korunu. Navíc změnu dřívější vyhlášky z roku 2007, která umožňovala provozovat hazard na téměř 145 místech v  Praze 3, jsem v roce 2011 iniciovala až já jako starostka. Do té doby za panování ODS z území městské části Praha 3 nezmizela jediná herna," říká Hujová.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme