10. 8. 2012

Široké možnosti uplatnění i potřebné zázemí nabídne postiženým spoluobčanům z Prahy 3 nedávno zprovozněná keramická dílna A MANO v Roháčově ulici. Spolu s místními zaměstnanci a dalšími hosty ji ve středu 9. srpna slavnostně otevřela starostka třetí městské části Vladislava Hujová.

Kompletně vybavená keramická dílna s hrnčířským kruhem i vypalovacími pecemi vyrostla v přízemí panelového domu v Roháčově ulici, jehož prostory pronajala sdružení A MANO žižkovská radnice za symbolickou částku. Prostředky na rekonstrukci pak organizace získala od Asociace manželek diplomatických pracovníků (DSA). „Jsem velmi ráda, že městská část dostala příležitost pomoci. Protože takto smysluplné projekty, jež skutečně pomáhají lidem, kteří pomoc potřebují, vždycky rádi podpoříme a nadále budeme podporovat,“ uvedla starostka Prahy 3 Vladislava Hujová, která si na místě prohlédla ukázky činností a popřála přítomným zaměstnancům chráněné dílny mnoho úspěchů v jejich práci.

O tom, že místním keramikům jde práce skutečně od ruky, svědčí i ochranná známka kvality „Práce postižených“, kterou přítomným předala ředitelka Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením Hana Potměšilová. Známka byla organizaci udělena v kategoriích „Výroba keramiky“ a „Tamponový tisk“ a sdružení A MANO se díky ní stalo vůbec první takto licencovanou společností na území hlavního města Prahy.

„Velmi si poskytnuté podpory ze strany městské části Praha 3, Asociace manželek diplomatických pracovníků i Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání OZP vážíme, neboť nám umožnila i do budoucna zachovat úroveň a rozsah pracovního uplatnění pro mladé lidi s hendikepem,“ poděkovala ředitelka společnosti A MANO Daniela Prokopová.

Sdružení A MANO zaměstnává osoby s mentálním nebo kombinovaným postižením a přispívá tím k jejich plnohodnotnému zařazení do společnosti. V současné době nabízí práci 21 lidem a dalším umožňuje získat pracovní praxi ve spolupráci s Občanským sdružením Martin, které funguje při Odborném učilišti pro žáky s více vadami.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme