Praha 14 oslaví Den Země. Po roce opět u stanice metra Rajská zahrada

22. 4. 2016

Prahu 14 čeká další ročník tradiční jarní akce Dny Země, na kterých městská část spolupracuje s místními základními i mateřskými školami a neziskovými organizacemi. Série setkání zaměřených na prohloubení ekologické výchovy a na podporu ochrany životního prostředí je letos součástí kampaně Chceme tu mít čisto, v jejímž rámci městská část spoluorganizuje také řadu dobrovolnických úklidů.

„Během letošních Dnů Země mohou zájemci zavítat na různé workshopy, kde se například naučí vyrábět nové věci z materiálů, které jsme zvyklí vyhazovat, nebo si vyrobí masku z recyklovatelných surovin. Milovníci turistiky a cyklistiky si budou moci projít místa, kudy povedou hotové nebo připravované stezky či cyklotrasy,“ říká radní Mgr. Irena Kolmanová TOP 09, do jejíž gesce kampaň spadá.

Hlavní část programu – Den Země Prahy 14 – se odehrál 21 dubna dopoledne. Na prostranství před stanicí metra Rajská zahrada si děti i dospělí mohli zasoutěžit, vyslechnout různé zajímavosti z oblasti ekologie a péče o životní prostředí a užít si bohatý doprovodný program.

„Na připraveném pódiu vystoupily děti z místních základních a mateřských škol. Stánky zde pak kromě škol měla také společnost Eko-kom nebo třeba Dům dětí a mládeže.“ doplnila radní Kolmanová.

V rámci kampaně se uskuteční celá řada dílčích akcí. Mimo jiné také přednáška s názvem Co je to odpad, na níž Praha 14 spolupracuje s Centrem Černý Most. Nabídne nejen zajímavé informace, ale také prohlídku odpadového hospodářství tohoto obchodního domu.