Prohlášení zastupitelů TOP 09 Praha 12

15. 5. 2015

Zásadně nesouhlasíme s jednáním starostky Daniely Rázkové (KDU-ČSL) a považujeme za skandální, že nesvolala naplánované jednání Zastupitelstva městské části Praha 12, které se mělo konat 12. května 2015. Starostka Daniela Rázková svým jednáním podporuje hazard a zrušení nulové tolerance v naší městské části. Na dlouho plánovaném jednání Zastupitelstva chtěla opozice prosadit pokračování nulové tolerance hazardu.

Současná rada MČ Praha 12 zrušila nulovou toleranci z roku 2011 a schválila 7 míst, kde bude možné provozovat herny. Starostka a Změna pro Prahu 12 se sice navenek profiluje jako zásadní odpůrce hazardu a v médiích tvrdě vystupuje proti postupu svých koaličních partnerů. Petr Šula, předseda klubu zastupitelů: „Ve skutečnosti však nejen nepozastavila usnesení rady, což je v její pravomoci, ale dokonce zabránila projednání sporného bodu v zastupitelstvu, které posunula na termín, kdy už bude vyhláška povolující herny hlavním městem pravděpodobně schválena.“

Zastupitelé TOP 09 nesouhlasí s přístupem koalice hnutí ANO, ČSSD, Změna pro Prahu 12 pod vedením Daniely Rázkové z KDU-ČSL k projednávání vyhlášky o hazardu. Od počátku svého působení na radnici Prahy 12 znemožňují opozici účast při řešení zásadních otázek. Tak tomu bylo i v případě připomínkování obecně závazné vyhlášky hl. města Prahy, kterou se stanoví místa a čas, na kterých lze provozovat loterie a jiné podobné hry.

Přestože nulovou toleranci v roce 2011 schválilo zastupitelstvo městské části, neotevřela starostka debatu na toto téma ani mezi zastupitelskými kluby tak, jak to umožnil v minulém období starosta za TOP 09 Petr Prchal.

TOP 09 Praha 12 bude prosazovat zachování nulové tolerance. Postup současné rady je pro TOP 09 naprosto nepřijatelný také proto, že vytváří prostor pro podezření z korupčního jednání.

Petr Šula, předseda klubu zastupitelů TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme