Jaké lidi si vybíráme na radnici

Očekáváme od nich určité znalosti, dovednosti, rozhled, zkušenosti. Ono se ale posléze ukáže, že tomu tak vždy není.

17. 6. 2015

V Novinách Prahy 12 vycházejí zajímavé články. Občas o svém autorovi ale prozradí i to, co by nejspíše nechtěl, aby vyšlo najevo. Například, že je na radnici člověk, ve funkci zástupce starosty, s aspirací na funkci starosty v příštím roce, kterému zřejmě chybí elementární znalosti jak o místě, kde působí, tak o chodu správy obce, potažmo městské části.

Řeč je o panu místostarostovi Pincovi, který ve svém článku v Novinách Prahy 12 nazvaném „Jak pokračuje privatizace bytového fondu?“ uvedl jednu velmi zajímavou větu, která by neměla zůstat bez povšimnutí. Pan místostarosta totiž píše: „Za co se peníze z jejich (míněno obecní byty) prodeje utratily, a co se udělalo pro naše občany, přitom v Praze 12 nikde není vidět.“ Sportovně relaxační areály VOSA, RAK, Ráček, řada hřišť např. Mydlinky, Jordana Jovkova a další, která jsou značně využívána zejména odpoledne dětmi, park na Obchodním náměstí, kanalizace, s jejíž výstavbou je spojena i rekonstrukce nových povrchů komunikací, rekonstrukce Viničního domku a jeho areálu, takže se zde již konečně začalo oddávat, ačkoliv Změna pro Prahu 12 dlouho této rekonstrukci bránila, ale i rekonstrukce, zateplování a jiné opravy škol a mateřských školek. A takto by se dalo pokračovat dále, ale i tak je přednesený seznam dostatečně vypovídající.

Z podúčtu B potom Správa bytových objektů provádí větší opravy a rekonstrukce domů, které má městská část ještě ve správě, jako jsou např. nové fasády, střechy, výměna oken. To jsou věci, o kterých se můžete přesvědčit na první pohled, občané je každodenně využívají, chodí kolem nich a vidí je.

Takže pokud pan místostarosta Pinc výsledky využití peněz z prodeje obecních bytových domů nikde nevidí, vzbuzuje otázku, do jaké míry městskou část zná a v té souvislosti, zda tady při takové neznalosti, kterou veřejně projevil, vůbec bydlí.

JUDr. Helena Chudomelová, členka regionálního výboru TOP 09, Praha 12

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme