Získali jsme pro Prahu 11 přes 3 mil. Kč na MAP

19. 3. 2017

V poslední době patří mezi jedno z nejčastěji diskutovaných slov v pražském školství slovní spojení „Místní akční plán“ neboli MAP, což je Evropskou unií podporovaný program na rozvoj školství.

Vloni v létě jsme prostřednictvím Odboru školství a kultury Prahy 11 zažádali o dotaci a následně pro naši městskou část získali finanční prostředky z evropských fondů v objemu 3,35 milionů Kč. Spoluúčast Prahy 11 činí pouhých 5 %, tudíž cca 150 tisíc korun, které již byly schváleny v rámci jihoměstského rozpočtu na rok 2017.

Místní akční plán rozvoje vzdělávání (MAP) je dokument, který bude prioritně zaměřen na rozvoj vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Zahrnuje oblasti předškolního a základního vzdělávání, zájmového a neformálního vzdělávání. Do tohoto plánu vzdělávání je zahrnuto celé území správního obvodu Prahy 11, tedy i Křeslice, Újezd a Šeberov.

Nyní je zpracováván tzv. Strategický rámec vzdělávání včetně přehledu investičních záměrů z celého území Praha 11, a to od všech zřizovatelů škol zde působících, ať již jen sídlem, či fyzicky. Tento strategický rámec bude koncem letošního března zveřejněn na webových stránkách MČ Praha 11. Jeho hlavní význam spočívá v tom, že při posuzování projektů financovaných z fondů EU budou hodnotitelé kontrolovat soulad s přehledem investičních záměrů v tomto strategickém rámci obsažených. A tento soulad je podmínkou nutnou, aby mohly být čerpány evropské dotace na různé projekty.

Přiložené foto zachycuje druhý kulatý stůl, který jsme v rámci přípravy Strategického rámce uspořádali 7. března na ZŠ Campanus.

Aktuální informace o tomto organizačně opravdu obsáhlém projektu budeme v následujících měsících dále zveřejňovat v jihoměstském měsíčníku Klíč, na webu MČ Praha 11 i zde, na jihoměstském webu TOP 09.

Mgr. Jakub Lepš (TOP 09)

Zástupce starosty pro školství, kulturu a sport

foto Jakub Lepš

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme