Podrobné informaci o senátní kampani Jakuba Lepše, jeho program atd. najdete na této webové adrese: http://www.jakubleps.cz/

Jakub Lepš vystudoval bakalářský obor ekonomie na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, magisterský obor americká studia na téže fakultě a magisterský obor politologie na Středoevropské univerzitě v Budapešti. Též absolvoval dvouměsíční letní školu na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu, DC a díky prestižnímu Fulbrightovu stipendiu strávil jeden rok výzkumem na univerzitě Georgia Tech v americké Atlantě.

Mezi roky 2000 a 2014 pracoval pro česko-americkou internetovou firmu EIN News, která se zabývá monitoringem médií a současně externě přednášel na Fakultě sociálních věd UK o čínsko-amerických vztazích. Od roku 2008 až dodnes též přednáší na University of New York in Prague, témata jeho přednášek se týkají amerického politického systému, Číny, jihovýchodní a východní Asie či globalizace. Taktéž publikuje a to jak v češtině, tak v angličtině, která je jeho zcela běžným pracovním jazykem. Jakožto amerikanista je pravidelně zván jako komentátor do médií, zejména do ČT24, dále do Českého rozhlasu nebo do slovenské zpravodajské televize TA3.

Do Prahy 11 se přistěhoval v roce 1978 a kromě několika přestávek v této městské části bydlí dodnes. Je ženatý a má jednoho syna. Do TOP 09 vstoupil v roce 2010, do té doby nebyl členem žádné politické strany či hnutí. V roce 2014 byl zvolen předsedou regionální organizace TOP 09 v Praze 11.

Od konce roku 2014 působí jako uvolněný zástupce starosty Prahy 11, v této pozici je odpovědný za oblast školství, kultury a sportu. Za své hlavní úkoly v těchto gescích považuje zejména zajištění dostatku míst v mateřských a základních školách pro občany Jižního Města, rozšiřování nabídky kulturních a volnočasových aktivit v rámci Prahy 11 a zajištění co nejlepších podmínek pro jihoměstské sportovní subjekty. Z pohledu zastupitele a člena rady MČ se snaží o prosazování myšlenek standardních demokratických principů, jako je např. dělba moci, které jsou bohužel mnohým českým politikům – ať již na vrcholné či lokální úrovni – cizí.

V případě zvolení do Senátu PČR je ihned připraven působit jak v oblasti zahraniční a bezpečnostní politiky, důstojně reprezentovat ČR a hájit její zájmy na mezinárodní úrovni, tak využívat svých zkušeností z lokální politiky v celé řadě domácích témat.