Starosta Prahy 10 chce několik dní před volbami dokončit lukrativní zakázky za stovky milionů korun. TOP 09 se ho snaží zastavit.

6. 10. 2014

Deset tisíc podpisů usilujících o zastavení výstavby předražené radnice ani prohlášení pražského primátora, že hlavní město převezme Ďolíček pod svou správu, nebrání starostovi Prahy 10 dokončit své plány s lukrativními pozemky pod těmito budovami. Ten se tak jen několik dní před volbami snaží dohnat to, co se mu nepodařilo za uplynulé čtyři roky.

„Usilujeme o referendum, které by řeklo stop miliardové radnici. Značná část obyvatel Prahy 10 nás v tom svými podpisy podpořila. To, že pan starosta tento hlas neslyší a trvá na své předražené radnici, se musí projevit ve volbách. Věřím, že lidé dají svými hlasy stop nejen miliardové radnici, ale hlavně panu starostovi Zoufalíkovi,“ říká zastupitelka Prahy 10 Pavlina Hájková (TOP 09), která působila jako členka městské komise o budoucnosti radnice.

O podobný předvolební tah se pak starosta Zoufalík snaží i v případě Ďolíčku. Stadion chce opět na poslední chvíli směnit za lukrativní pozemky sousedící se stadionem, na kterých mohou podle územního plánu vyrůst až osmipodlažní budovy. „Řešení je jednoduché. Ďolíček i s pozemky vykoupí hlavní město, které tím zachrání jak fotbal, tak i sousední pozemek. Na něm pak může vyrůst třeba parkovací dům, který by uvítali jak obyvatelé okolních domů, tak i návštěvníci stadionu,“ říká pražský zastupitel Jiří Liška (TOP 09) a dodává: „Pokud jde panu starostovi o dobro klubu i obyvatel Vršovic, nechápu, proč nepodporuje návrh magistrátu. Asi je za tím ještě něco jiného.“

TOP 09

3. 10. 2014

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme