TOP 09 podává trestní oznámení

Rekreovali se koaliční zastupitelé za peníze Prahy 10? TOP 09 Podává trestní oznámení

26. 11. 2015

Zastupitelům TOP 09 v Praze 10 se do rukou dostaly závažné informace poukazující na to, že členové současného i minulého zastupitelstva městské části se jezdili zdarma rekreovat do Horského hotelu v Jánských lázních. TOP 09 se proto rozhodla podat trestní oznámení.

TOP 09 dlouhodobě poukazuje na kauzu hotelu, který městská část Praha 10 v minulých letech zakoupila, zrekonstruovala a zprostředkovaně spravuje. K celé řadě pochybení, na která jsme se opakovaně dotazovali vedení radnice, se nyní přidalo i podezření, že současní i bývalí radní a “vybraní” zastupitelé se do Horského hotelu jezdili rekreovat zdarma,” uvedl šéf klubu zastupitelů TOP 09 Ondřej Počarovský.

Předseda TOP 09 na Praze 10 Radek Lojda zároveň zdůraznil, že nikdo z TOP 09 mezi “neplatícími rekreanty” nikdy nebyl. Současné i bývalé zastupitele zvolené za TOP 09 už požádal o čestné prohlášení, že nikdy nevyužili žádných služeb horského hotelu. „Se všemi jsem mluvil a vím, že se v Horském hotelu žádný náš zastupitel nerekreoval,“ potvrdil Lojda.

Na problém upozornil e-mail, který do svých schránek dostali někteří zastupitelé městské části.

Nezávisle na této kauze jsme již dříve o informace k horskému hotelu žádali, nicméně žádnou jasnou a ucelenou odpověď z radnice zatím nemáme. Proto nemůžeme jasně vyhodnotit ani informace uvedené v emailu. Považujeme je ale za natolik závažné, že jsme se na jejich základě rozhodli podat trestní oznámení na neznámého pachatele,” doplnil Tomáš Pek.

Horský hotel zakoupila městská část za 48 milionů korun, dalších více než 50 milionů investovala do rekonstrukcí. Koupi Praha 10 obhajovala tím, že vytvoří výhodnější podmínky pro rekreace dětí i seniorů na horách. Problematická je i správa hotelu: Společnost ovládaná městskou částí na tuto služby vypsala výběrové řízení, které vyhrála firma bez jakýchkoliv prokazatelných zkušeností založená krátce před jeho vypsáním. Podmínky výběrového řízení navíc nebyly dodrženy a pro městskou část nevýhodná smlouva by měla pokračovat až do roku 2019.

E-mail, který došel některým zastupitelům, ukazuje na skutečnost, kterou nedávnou zjistil také kontrolní výbor, totiž že za peníze městské části existuje v tomto hotelu  jeden zrekonstruovaný luxusní apartmán, kam se údajně jezdili rekreovat někteří zastupitelé Prahy 10, navíc prý zdarma. Tento pokoj není vykazován v tzv. plné obsazenosti hotelu 111 lůžek dle servisní smlouvy. I kvůli dalším pochybením v případě tohoto hotelu, stojí TOP 09 o to, aby se celou věcí zabývaly orgány činné v trestním řízení.

 

V Praze 26. listopadu 2015 

Tomáš Pek, Ondřej Počarovský, Radek Lojda TOP 09 Praha 10

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme