Opsala diplomku, dál bude kontrolovat jiné

7. 3. 2013

PRAHA / Šéfka kontrolního výboru zastupitelstva Prahy 10 Jana Čunátová (KSČM) nerezignuje poté, co týdeník 5+2 dny upozornil na to, že opsala část své diplomové práce.

Na pondělním jednání kontrolním výboru téma opsané diplomky a ani otázka, zda může kontrolovat jiné, když sama podváděla, překvapivě nezazněly. „Opisovat se sice nemá, ale necítím, že kvůli tomu bychom ji měli vyzývat k odstoupení,“ říká Jan Šnajdr, jehož se dříve snažila TOP 09 prosadit do čela výboru. „Moje studium je moje soukromá záležitost a já jsem si jej sama zaplatila. Nevidím důvod, proč bych se z toho měla zpovídat,“ říká Čunátová, která diplomovou práci s názvem „Personální management ve veřejné správě“ obhájila před třemi lety na Vysoké škole finanční a správní.

Čunátová více než třetinu svojí diplomové práce opsala z publikace „Personalistika ve státní správě,“ kterou v roce 2006 vydala Masarykova univerzita. Na opsanou diplomku týdeník 5+2 dny upozornil školu a ta potvrdila, že jde o plagiát, který měla odhalit vedoucí její diplomové práce.

„Jednoznačně se z našeho pohledu jedná o fatální morální selhání dotyčné studentky,“ uvedla mluvčí školy Magdalena Straková, podle níž však kvůli nedokonalé legislativě nemůže Čunátová o titul přijít.

A problém nevidí ani představitelé dvou hlavních koaličních stran na radnici - ODS a ČSSD. Podle nich není vzdělání pro funkci v kontrolním výboru rozhodující.

5+2 dny str. 06 Praha