30. 3. 2016

Praze 10 nadále chybí silné politické vedení a jasný program. Zástupci TOP 09 si ale uvědomují problémy, které by pro městskou část znamenalo odkládání schvalování rozpočtu a protože se podařilo prosadit několik zásadních změn, budeme ochotni ho částečně podpořit.

Rozpočet je velmi úsporný. Plánované příjmy jsou 972 milionů, plánované výdaje 995 milionů a schodek 22 milionů. Ve srovnání s rekordním rokem 2014, kdy byl schodek 250 milionů, se jedná o odpovědný rozpočet a pokud se podíváme na porevoluční historii městské části, pak jeden z nejvyrovnanějších vůbec,“ říká zastupitel Jan Šnajdr.

Zdůrazňuje přitom, že okolnosti přijímání klíčového dokumentu nejsou ani zdaleka ideální. Praha 10 stále nemá silné vedení a jednání o rozpočtu byla od počátku velmi komplikovaná.

Nakonec se nám ale podařilo prosadit například podporu investic do oprav škol a školek, podporu vybudování nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ve Vršovicích a zcela odmítnout nepromyšlený tendr na masivní kamerový systém do škol za 15 milionů,“ říká zastupitel Ondřej Počarovský.

V kapitole Správa majetku najdeme investice dohromady za 214 milionů, významnou část přitom tvoří právě rekonstrukce MŠ a ZŠ (34 milionů a  76 milionů).

Uvědomujeme si naši politickou zodpovědnost a udělali jsme vše, co bylo v našich silách, aby měla Praha 10 vyrovnaný rozpočet. Schválením rozpočtu uvolníme i prostředky pro participativní rozpočet Moje stopa. Není to ale náš rozpočet a nadále k němu máme výhrady. Proto našim zastupitelům doporučuji, aby ho podpořili, ale  nechávám na jejich uvážení, “ uzavírá zastupitel Radek Lojda.

 

V Praze, 30. března 2016

Radek Lojda, Ondřej Počarovský, Jan Šnajdr

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme