Kandidát na primátora Plzně Mgr. Ondřej Ženíšek

manažer, TOP 09

Ondřej Ženíšek se narodil 15. 10. 1976 a celých 33 let žije v Plzni. Po maturitě na gymnáziu T. G. Masaryka absolvoval magisterský obor dějepis a francouzský jazyk na Fakultě pedagogické Západočeské univerzity. Už v době studia získal další odborné znalosti během ročního pobytu v Paříži a stejně dlouhého pobytu v Madridu. Ještě před ukončením vysoké školy začal pracovat pro francouzskou potravinářskou firmu Euroserum ve Stříbře na pozici manažera, kde je zaměstnán již osm let.

Studijní prázdniny trávil buď na cestách po Evropě, nebo prací v zahraničí, o které říká: "Potřebné samostatnosti mě už během studia naučilo působení v řadě pracovních oborů v různých částech Německa. Právě množství zkušeností a poznatků z pobytů v zahraničí jsou mojí významnou inspirací."

Ve vrcholné komunální politice je sice novou tváří, to ale neznamená, že by s plzeňskou komunální politikou neměl žádné zkušenosti. Dva a půl roku byl řadovým členem politické strany KDU-ČSL, kterou dva roky zastupoval jako člen městské Komise pro prezentaci města a rok jako člen obvodní Komise výstavby a územního plánování pro Plzeň 3.

Vznik strany TOP 09 ho ihned zaujal, a to nejen díky jeho pravicovějšímu politickému přesvědčení a programovým prioritám této nové strany. Proto krátce po jejím oficiálním vzniku do ní v létě 2009 vstoupil a od počátku se společně s ostatními podílel na budování její organizační struktury v Plzeňském kraji. Na podzim roku 2009 byl zvolen předsedou Regionální organizace TOP 09 Plzeňsko. O rok později se v říjnových komunálních volbách uchází jako lídr kandidátky o post primátora města Plzně.

Pokud mu to volný čas dovolí, rád si zahraje lední hokej, squash nebo plážový volejbal. Futsal a fotbal dokonce soutěžně za fotbalový tým na severním Plzeňsku. Když se dá dohromady dobrá parta, rád s ní vyrazí i na vysokohorskou túru. Také rád jezdí na koni.

V roce 1990 se stal skautem, 10 let aktivně vedl ostatní své kamarády a podílel se na šíření skautského hnutí v Plzni.

Hovoří francouzsky, domluví se německy a španělsky a má základní znalosti angličtiny a ruštiny.

Mezi jeho koníčky patří kromě sportu hudba, od klasické po současnou, dále divadlo, film, historie, a když se zadaří, tak i četba zajímavé knihy. Ale to se bohužel stává velmi málo.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PLZEŇSKÝ KRAJ

TOP CENTRUM (BCB - 10. patro)
Anglické nábřeží 2434/1
301 00 Plzeň