Plzeň 3

Statusy území:
Kandidátka:

Kandidátka pro volby: 2014 zastupitelstva obcí

Městský obvod: Plzeň 3 (Plzeň-město, Plzeňský)
Volební strana: TOP 09

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl.
1. Mgr. Radoslav Škarda

Mgr. Radoslav Škarda

zastupitel MO Plzeň 3, předseda kontrolního výboru

35 zastupitel MO Plzeň 3, předseda kontrolního výboru Jižní Předměstí TOP 09
2. Mgr. Eva Šafránková

Mgr. Eva Šafránková

zastupitelka MO Plzeň 3, vedoucí krajské kanceláře

Narodila se roku 1979 v Plzni, kde absolvovala Filozofickou fakultu Západočeské univerzity obor Sociální a kulturní antropologie. Během studia absolvovala několik zahraničních studijních stáží např. na University of Durham ve Velké Británii či na New York University v USA. Několik let vyučovala na Západočeské univerzitě na katedře antropologie a na Ústavu jazykové přípravy anglický jazyk. Angličtina je jejím koníčkem, její výuce se věnuje dodnes. V současné době je manažerkou krajské kanceláře TOP 09 v Plzni. Od roku 2010 je také asistentkou poslance PSP ČR Jaroslava Lobkowicze. V roce 2009 vstoupila do TOP 09, za kterou byla v roce 2010 zvolena do Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 (ZMO 3). Je rovněž členkou Kulturního výboru ZMO 3, Komise pro občanské záležitosti Rady městského obvodu Plzeň 3 a Komise pro prezentaci města a cestovní ruch Rady města Plzně. Zajímá se o kulturní dění (nejen) v Plzni, deset let se na nejrůznějších pozicích podílela na realizaci filmového festivalu Finále Plzeň. Je plzeňskou patriotkou, vyrůstala ve čtvrti Bezovka na Borech a dlouhodobě se snaží o zachování jejího rezidenčního rázu, tak aby se z ní díky dopravní situaci v Plzni nestala tranzitní zóna. Kromě celkového zklidnění dopravy v obvodu je jejím cílem aktivní zapojení občanů do debaty o rozvoji okolí jejich bydliště, efektivní podpora organizátorů kulturních a volnočasových aktivit, stejně jako podpora aktivních občanů a organizací. Kromě podpory na základě transparentích dotačních programů by právě oni měli dostat maximální prostor v obvodním zpravodaji Trojka. Ve volném čase ráda cestuje, vyráží do přírody, za památkami, poznává jiné kultury, chodí do divadla, do kina i na koncerty a jezdí na kole.

35 zastupitelka MO Plzeň 3, vedoucí krajské kanceláře Jižní Předměstí TOP 09
3. Bohuslav Sobota

Bohuslav Sobota

45 let

jednatel společnosti BS Solution

se narodil v roce 1968 v Plzni. Po studiu na Střední průmyslové škole elektrotechnické pracoval v podniku ŠKODA Plzeň jako projektant elektro. Od roku 1992 pracoval na obchodních a manažerských pozicích. V roce 2010 založil společnost BS solution s. r. o., v níž je jednatelem.

Členem TOP 09 se stal v roce 2010 a v uplynulém volebním období působil v komisi bytové Rady města Plzně a Regulační komisi Rady městského obvodu Plzeň 3.

45 jednatel společnosti BS Solution Jižní Předměstí TOP 09
4. Bc. Petr Farník 28 vedoucí prodejního oddělení pivovaru Skvrňany TOP 09
5. Ing. Pavel Podaný, Ph.D.

Ing. Pavel Podaný, Ph.D.

vědecko-výzkumný pracovník

Po maturitě na Střední průmyslové škole stavební vystudoval Fakultu strojní Západočeské univerzity, obor materiálové inženýrství. Pracuje jako výzkumník v soukromé výzkumné organizaci, kde vede oddělení, které se zaměřuje na analýzy kovových materiálů používaných ve strojírenství a odborné expertízy – zjišťování příčin poruch součástí. V komunální politice působí již od roku 2007, kdy byl členem několika odborných komisí Rady města Plzně. Od roku 2010 je zastupitelem za TOP 09 v městském obvodě Plzeň 3. Zaměřuje se hlavně na problematiku dopravy a parkování. Je jedním ze zakládajících členů TOP 09 v Plzni.

Mezi jeho zájmy patří cestování a četba. Pokud čas dovolí, rád si zaběhá. Je ženatý a má tři syny.

35 vědecko-výzkumný pracovník Jižní Předměstí TOP 09
6. Mgr. Aleš Janoušek 38 ředitel gymnázia Doudlevce TOP 09
7. Mgr. Ondřej Ženíšek

Mgr. Ondřej Ženíšek

37 let

prezident Francouzské aliance v Plzni, zastupitel

Ondřej Ženíšek se narodil v Plzni, kde žije již 37 let. Po maturitě na Gymnáziu T. G. Masaryka absolvoval magisterský obor dějepis a francouzský jazyk na Fakultě pedagogické Západočeské univerzity.

Už v době studia získal další odborné znalosti během ročního pobytu v Paříži a stejně dlouhého pobytu v Madridu. Ještě před ukončením vysoké školy začal pracovat pro francouzskou potravinářskou firmu Euroserum ve Stříbře na pozici manažera, kde byl zaměstnán 9 let.

Studijní prázdniny trávil buď na cestách po Evropě nebo prací v zahraničí, o které říká: „Potřebné samostatnosti mě už během studia naučilo působení v řadě pracovních oborů v různých částech Německa. Právě množství zkušeností a poznatků z pobytů v zahraničí jsou mojí významnou inspirací“.

Je jedním ze zakládajících členů TOP 09 a od počátku se aktivně podílel na budování organizační struktury strany v Plzeňském kraji. Na podzim roku 2009 byl zvolen předsedou Regionální organizace TOP 09 Plzeňsko, jímž je dodnes. V roce 2010 byl v říjnových komunálních volbách zvolen zastupitelem města Plzně a zastupitelem městského obvodu Plzeň 3. Působí jako předseda Kontrolního výboru města Plzně. V květnu letošního roku byl zvolen prezidentem plzeňské pobočky Francouzské aliance, kulturní instituce, která v Plzni působí již od roku 1990.

Od roku 1990 je členem skautského hnutí, kde po dobu 10 let aktivně vedl ostatní své kamarády a podílel se na šíření skautského hnutí v Plzni. Pokud mu to volný čas dovolí, rád si zahraje lední hokej, squash, fotbal nebo plážový volejbal.

Když se dá dohromady dobrá parta, rád s nimi vyrazí i na vysokohorskou túru. Také rád jezdí na koni. Mezi jeho koníčky patří kromě sportu hudba – od klasické po současnou, divadlo, film a historie. Velmi dobře hovoří francouzsky, domluví se německy a španělsky a má základní znalosti angličtiny a ruštiny.

37 prezident Francouzské aliance v Plzni, zastupitel Jižní Předměstí TOP 09
8. Veronika Rybáková

Veronika Rybáková

23 let

mzdová účetní

se narodila 2. dubna 1991 v Plzni, kde v současné době už dlouhou dobu žije. Po studiu jazyků na Masarykově gymnáziu pokračuje studiem mezinárodních vztahů se zaměřením na evropská studia na Metropolitní univerzitě, kde momentálně dokončuje bakalářské studium. Pracuje jako mzdová účetní pro švýcarské firmy.

Volný čas věnuje Veronika rodině, přátelům, sportu (především běhu), kvalitní hudbě a kvalitní literatuře. Hovoří anglicky, německy a švédsky.

Členem TOP09 je od roku 2013, do zastupitelstva kandiduje poprvé. Ráda by do politiky vrátila respekt a úctu a udělala z Plzně moderní město všem otevřené a s možnostmi pro všechny.

23 mzdová účetní Jižní Předměstí TOP 09
9. My Linh Phamová

My Linh Phamová

21 let

studentka ekonomie

21 studentka ekonomie Jižní Předměstí bezpp
10. Ing. Martin Šampalík 33 zakladatel restaurací The PUB Vnitřní Město bezpp
11. Ing. Pavel Synáč 34 manažer řízení tržeb v pivovaru Skvrňany bezpp
12. Mgr. Tomáš Hejda 39 učitel ZŠ Jižní Předměstí bezpp
13. Mgr. Vladimír Pelikán 61 vědecký pracovník AV ČR Skvrňany TOP 09
14. Mgr. Martin Štěrba 27 social media manager Jižní Předměstí bezpp
15. Jan Kačín 43 technik Jižní Předměstí TOP 09
16. Mgr. Iva Malánová 31 fotografka Jižní Předměstí bezpp
17. Bc. Marie Havlíčková 46 referentka Skvrňany bezpp
18. David Brabec 34 produkční a filmový programový pracovník Jižní Předměstí bezpp
19. Mgr. Ondřej Kotyza 38 zlatník, výtvarník Vnitřní Město bezpp
20. Vojtěch Blažek 29 živnostník Doudlevce bezpp
21. Bc. Jana Havlíčková, MBA 31 lektorka vzdělávání dospělých Jižní Předměstí bezpp
22. Martin Kubalík 37 živnostník Jižní Předměstí TOP 09
23. Gabriela Sýkorová 40 všeobecná sestra Jižní Předměstí bezpp
24. Petr Kocourek 23 operační důstojník Skvrňany bezpp
25. Ing. Soňa Holoubková 33 účetní Jižní Předměstí bezpp
26. MUDr. Ing. Tomáš Votava, Ph.D. 41 lékař Jižní Předměstí bezpp
27. Radomír Synek 44 produktový manažer Jižní Předměstí bezpp
28. Ing. Petr Martínek 30 vědecko-výzkumný pracovník Doudlevce bezpp
29. Václava Pelikánová 60 důchodkyně Skvrňany bezpp
30. Jiří Machulka 38 zdravotnický asistent Skvrňany bezpp
31. Pavla Ženíšková 68 důchodkyně - pastorační asistentka Jižní Předměstí bezpp
32. Ing. Filip Malán 41 vedoucí prodeje Jižní Předměstí bezpp
33. Mgr. et Mgr. Martin Fojtíček 43 ředitel Ledovec, o. s. Jižní Předměstí bezpp

Škarda: Obvod podpoří dotacemi obecně prospěšné činnosti

4. 2. 2016
Městský obvod Plzeň 3 vyhlašuje výzvu k podávání žádostí o poskytnutí dotace ze svého rozpočtu, a to na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru. Během března budou moci občané žádat o finanční prostředky v pěti nových dotačních programech na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru, říká  1. místostarosta MO Plzeň 3 za TOP 09 Radoslav Škarda.

Ondřej Ženíšek: Musíme teď v opozici přitvrdit

29. 10. 2014
Rozhovor s předsedou TOP v Plzni Ondřejem Ženíškem.
Číst více

Radoslav Škarda: Vyloučená lokalita nebo luxusní rezidenční čtvrť?

16. 9. 2014
 Jednou z nejcennějších rezidenčních lokalit v širším centru města je oblast vymezena Klatovskou třídou, Jižním nádražím, Korandovou a Přemyslovou ulicí. Je ceněna pro svou dostupnost v centru města a relativní dopravní klid a dobrou občanskou vybaveností.
Číst více

Obvodu musí být vidět i do kuchyně

10. 9. 2014
Do restaurace většinou chodíme jen tam, kde víme, že kvalita jídla i obsluhy odpovídají ceně. S veřejnými službami by to mělo být stejné. Kde však občan najde „jídelní lístek“ s cenami služeb, které nám občanům obvod poskytuje? A jedná se opravdu o služby v nejlepším poměru kvalita/cena?

Soubory

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PLZEŇSKÝ KRAJ

TOP CENTRUM (BCB - 10. patro)
Anglické nábřeží 2434/1