TOP 09 odstartovala kampaň s heslem: „Plzeň, jak má být“

9. 9. 2014

Mezi lidmi, s nadhledem a vtipem - zejména tak chce TOP 09 vést svou kampaň do komunálních a senátních voleb v Plzeňském kraji. Kampaň TOP 09 „Plzeň, jak má být“ odstartovala symbolicky v úterý 9. 9. v 9.09 hodin v plzeňském TOPCENTRU na Anglickém nábřeží. Kromě kandidátů a kampaně TOP 09 představila také program do komunálních a senátních voleb.

Společnými kandidáty TOP 09 a Starostů do Senátu jsou za obvod č. 9 Plzeň – město známý politolog a vysokoškolský pedagog Ladislav Cabada, na Tachovsku za volební obvod č. 3–Cheb úspěšný podnikatel Vítězslav Padevět.

Chci stabilizovat státní podporu systému vysokého školství, který je příliš složitý a nesrozumitelný. Dalším tématem je zahraniční politika a evropská integrace, která by měla pokračovat na základě spolupráce založené na sdílených hodnotách. Pro náš region se zaměřím na česko-německé vztahy. Jejich prohlubování je, nejen s ohledem na hospodářství, právě v kraji a v Plzni velice důležité, říká Ladislav Cabada.

Kandidáti TOP 09 do komunálních voleb se budou snažit oslovit voliče v 38 obcích, městech a obvodech v kraji. Tolik kandidátek se pro letošní volby do obecních zastupitelstev podařilo v kraji TOP 09 sestavit. Všechny kandidátní listiny je možné si prohlédnout na krajském webu TOP 09: http://www.top09.cz/regiony/plzensky-kraj/komunalni-volby-2014/

V Plzni kandiduje na post primátora plzeňský zastupitel, předseda Kontrolního výboru zastupitelstva a prezident Francouzské aliance v Plzni Ondřej Ženíšek. „Kampaň, kterou povedeme v Plzni, odráží to, o co se již čtvrtým rokem z opozičních řad snažíme. Být konstruktivní a prosadit v Plzni změny, které by vedly ke zlepšení života v našem městě. Proto jsme zvolili heslo „Víme, co chceme. Plzeň, jak má být.“ Mezi naše hlavní priority patří bezpečná Plzeň bez hazardu, evropské moderní otevřené prosperující město bez dluhů, které bude více než megalomanské investiční akce řešit menší, ale pro občany o to víc potřebné investice,“ říká Ženíšek.

Své programové priority představili také lídři kandidátek největších plzeňských obvodů.

Michal Vozobule, lídr pro obvod Plzeň 1, říká: „Občané Jedničky si zaslouží žít v obvodu bez heren. V obvodu, kde vedení obvodu neplýtvá veřejnými prostředky a ptá se občanů na jejich názor.“

Na Slovanech TOP 09 mezi své priority řadí debaty o investičních a rozvojových prioritách. „Chtěli bychom více zapojit veřejnost prostřednictvím častějších veřejných projednávání, anket nebo seminářů. Mezi témata k diskusi patří rekonstrukce parku na Jiráskově náměstí, řešení parkování u bazénu, vybrané místní komunikace nebo rozvojové plochy Švabiny či kasárna Slovany,“ říká Jan Fluxa, kandidát na starostu Plzně 2-Slovany.

Také na Plzni 3 chce TOP 09 prosadit větší dialog s veřejností. „Chceme zvýšit počet míst v mateřských školách ne nákladně rekonstruovat chodníky, po kterých nikdo nechodí. Považuji také za důležité, aby občané byli zapojeni do plánování rozvoje svého bydliště a věděli, co se děje s jejich penězi," říká kandidát na starostu městského obvodu Plzeň 3 Radoslav Škarda.

Petr Junek, volební lídr obvodu Plzeň 4 se chce kromě transparentního hospodaření zaměřit na neřešené problémy. „Jako starosta Doubravky nastavím transparentní hospodaření obvodu, přehledný rozklikávací rozpočet, budu zveřejňovat podklady k jednání zastupitelstva, rad a komisí. Pozornost zaměřím na odsouvané problémy, jako jsou: sportovní areál Lopatárny, kulturní centrum Svornost, pěší komunikace nejen v Bukovci a Červeném Hrádku, kanalizace ve Starých Lobzích a problémy s rušením nočního klidu, slibuje Petr Junek.

Speciálně pro svou kampaň v Plzni spustila TOP 09 nový web www.plzenjakmabyt.cz. Na něm lze kromě volebního programu pro Plzeň a jednotlivé obvody nalézt také úspěchy TOP 09 v Plzni či témata, kterým se TOP 09 dlouhodobě věnuje.

Kampaň TOP 09 bude, stejně jako v minulých letech, kontaktní a zaměří se také na komunikaci přes sociální sítě. TOP 09 tak v rámci kontaktní kampaně naváže na tradiční akci „Politika se dělá u piva.“ „Pro letošní komunální volby jsme tuto akci chtěli pojmout netradičně. Protože jsme nechtěli jen tzv. vysedávat s voliči u piva, vyjedeme tentokrát s pivem přímo mezi ně. Pro Plzeňáky jsme připravili speciální cyklobar a koňský povoz. Těmito dopravními prostředky chceme poukázat na dopravní problémy, které se v Plzni dlouhodobě neřeší. Ve městě chybí obchvat, tramvajová trať na Borská pole a infrastruktura pro cyklisty,“ vysvětlil kandidát na primátora Ondřej Ženíšek.

V rámci kontaktní kampaně přijedou do Plzně podpořit místní kandidáty také osobnosti z vedení TOP 09: ve čtvrtek 25. září 1. místopředseda Miroslav Kalousek a v sobotu 4. října předseda Karel Schwarzenberg. Aktualizovaný seznam akcí kontaktní kampaně postupně najdete na volebním webu www.plzenjakmabyt.cz a na webu TOP 09 Plzeňského kraje www.top09.cz/plzen

V Plzni 9. 9. 2014 Eva Šafránková, krajská manažerka

Přílohy
PDF Program TOP 09 Plzeň.pdf (524.8 kB) PDF CV Ondřej Ženíšek.pdf (876.2 kB) PDF CV Ladislav Cabada.pdf (256.9 kB) PDF CV Vítězslav Padevět.pdf (125.2 kB) PDF Priority Ladislav Cabada.pdf (127.4 kB) PDF Priority Vítězslav Padevět.pdf (115.2 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme