Ondřej Ženíšek: Boj o zákaz hazardu v Plzni nevzdáváme

6. 10. 2014

TOP 09 v Plzni hodlá prosadit zákaz hazardu v Plzni, tak jak slíbila voličům. I když se jí před posledním jednáním zastupitelstva nepodařilo sesbírat 13, 5 tisíce podpisů potřebných pro jeho vypsání v termínu komunálních voleb, zákaz hazardu chce v následujícím volebním období prosadit buď ze zastupitelských lavic, či vypsáním referenda v termínu dalších voleb.

TOP 09 od svého vzniku v Plzni prosazuje zákaz hazardu na území města. Snažila se o jeho regulaci celé toto volební období. Poté, co se jí omezit herny nepodařilo politickou cestou a narazila na nevůli vládní koalice ODS a ČSSD, rozhodla se pokusit o vypsání referenda. Sbírat podpisy pro referendum TOP 09 začala v květnu letošního roku. Do poloviny srpna (termínu nutného pro odevzdání podpisových archů) se jí podařilo nasbírat deset tisíc podpisů. Aby však dle zákona o místním referendu mohlo poslední Zastupitelstvo města Plzně dne 4. září vyhlásit referendum ke dni konání komunálních voleb, bylo zapotřebí 13, 5 tisíc podpisů.

Chtěl bych všem občanům Plzně moc poděkovat za jejich angažovanost. Ukázalo se, že jim není jedno, jak hazard a politici, kteří o hernách v našem městě rozhodují, hazardují se životy obyvatel. Každého podpisu si nesmírně vážíme. Proto bych chtěl Plzeňany ubezpečit, že jejich snaha nebyla marná a že zákaz hazardu v Plzni nevzdáme a budeme prosazovat všemi dostupnými cestami, říká Ondřej Ženíšek, kandidát TOP 09 na primátora města Plzně.

TOP 09 ve sbírání podpisů pro referendum dále pokračuje. Připojit podpis je možné na kontaktních místech, která jsou uvedena na webových stránkách http://www.referendumohazardu.cz. „Referendum chápeme jako krajní řešení pro omezení hazardu. Věříme, že nám Plzeňané dají v nadcházejících komunálních volbách dostatečný mandát k tomu, abychom po volbách o zákazu hazardu mohli ve vedení města většinově rozhodnout,uzavírá Ondřej Ženíšek.

V Plzni 6. 10. 2014 Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme