Doubravecká TOP 09 navrhla odvolat místostarostu Mádra, ODS a ČSSD to však neumožnily ani projednat

28. 1. 2012

Doubravečtí zastupitelé za TOP 09 ve čtvrtek 26. ledna 2012 na jednání zastupitelstva navrhli bod jednání, v rámci kterého by byla projednána odpovědnost Ing. Mádra (ODS) v souvislosti se vzniklou škodou a podvodem při stavbě parkoviště v Popelnicové ulici.

„V souvislosti s kontrolou parkoviště Popelnicová, podle které došlo k závažným pochybením, navrhnul klub zastupitelů TOP 09 zařazení nového bodu do jednání zastupitelstva. Náš klub se na základě zjištěných skutečností totiž domnívá, že politická odpovědnost Ing. Mádra je minimálně za tuto kauzu naprosto jednoznačná, a proto navrhuje zařazení tohoto bodu, jeho projednání a následné hlasování o odvolání Ing. Mádra z funkce místostarosty MO Plzeň 4“, prohlásil architekt Jan Toman, zastupitel za TOP 09.

Zastupitelé ODS a ČSSD však projednání odpovědnosti místostarosty Mádra odmítli. A hlasování o jeho odvolání neumožnili.

Pan starosta Chalupný (ČSSD) argumentoval tím, že se jedná pouze o chybu úředníků, tudíž nejde o politickou odpovědnost pana místostarosty Mádra. Starosta tak zcela nečekaně přehlíží Mádrovy neprůhledné a podivné kroky v průběhu výběrového řízení na dodavatele stavby. Navíc Ing. Mádr odpovídá i za další problematické stavby např. silnici „od nikud nikam“ nebo za stavbu dalších parkovišť, u nichž jsou velké pochybnosti o kvalitě jejich provedení stejnou stavební firmou (SKI Plus). Nerozumím tomu, proč sociální demokraté tuto záležitost odmítají vůbec projednat, když sami v minulosti kroky místostarosty Mádra ostře kritizovali“, dodává architekt Toman.

Prohlášení zastupitelského klubu TOP 09 v ZMO Plzeň 4 k odpovědnosti Ing. Mádra za pochybení v souvislosti s výstavbou parkoviště v Popelnicové ulici.

Ing. Mádr nese jednoznačnou politickou odpovědnost za vzniklou situaci. Kroky, které konal v souvislosti s výběrovým řízením na dodavatele této stavby (ale i jiných staveb), ukazují na nekompetentní a netransparentní přístup k veřejným zakázkám. V průběhu investice, která byla plně v kompetenci Ing. Mádra, navíc došlo k zanedbání některých úkonů a zejména pak k nedostatečné kontrole ze strany pana místostarosty. Trestně právní odpovědnost jeho konání jistě prověří Policie České republiky, avšak politickou odpovědnost musí jednoznačně prošetřit zastupitelstvo MO Plzeň 4. Ing. Mádr ve svém vystoupení na Zastupitelstvu města Plzně (19. 1. 2012) svým vyjádřením výrazně přispěl k pochybnostem, které jsou spojeny s touto zakázkou. Tím navíc před plzeňskými občany i médii poškozuje dobré jméno našeho městského obvodu. A to jako doubravečtí zastupitelé nemůžeme akceptovat.

…neupřednostňujeme firmy, jejichž obchodní aktivita spočívá v tom, že se přihlásí na internetu a neobtěžují se za námi třeba přijít a nabídnout.“ (místostarosta MO Plzeň 4 Ing. Zdeněk Mádr na jednání ZMP, 19. 1. 2012)

Klub zastupitelů TOP 09 v ZMO Plzeň 4
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme