TOP 09: Zásadně proti hernám v centru města

ODS, ČSSD, KSČM = koalice pro hazard

2. 3. 2012

TOP 09 považuje účinnou regulaci hazardu za zásadní prioritu pro bezpečnost a rozvoj Plzně. Starosta Strobach (ODS) a místostarosta Neubauer (ČSSD) však za asistence KSČM podporují herny v centru města téměř bez regulace. Tato prohazardní koalice omezila pouze herny, které jsou do 100 metrů od škol a školních jídelen. Tato regulace však měla proběhnout již dávno, úřad ovšem nerespektoval nařízení o zákazu provozování hazardu v sousedství veřejných a církevních budov, zařízení sociální a zdravotní péče.

Toto dokonce nerespektuje ani schválený současný návrh. Vznikl tak paskvil, který je motivován pouze pseudoekonomickým hlediskem. Vedení městského obvodu Plzeň 3 operuje s ekonomickou ztrátou až 40 milionů korun z poplatků za hrací přístroje. Tyto prostředky však již nebudou příjmem obvodu, ale celého města. TOP 09 navíc nesouhlasí také s tím, jak s těmito penězi koalice v minulosti nakládala. Peníze z hazardu byly podivně rozdělovány např. do nabubřelých propagačních akcí a neúčelných investic, místo toho, aby směřovaly do bezpečnosti, sociální oblasti a neziskového sektoru.

Občané mají právo vědět, kdo v Plzni podporuje hazard, který ničí životy rodin i jednotlivců, má zhoubný dopad na bezpečnost v místě, kde se herny nacházejí, a v neposlední řadě hyzdí centrální část města, která má být výkladní skříní Plzně. Proto jsme otevřeně spustili billboardovou kampaň, která ukazuje, které politické strany podporují hazard v centru města,“ říká Ondřej Ženíšek, předseda plzeňské TOP 09.

I když ČSSD a část ODS v jiných částech Plzně hazard pomáhá redukovat, v centrální části se koalice zaštiťuje slovy o dobrém hospodáři. Neuvědomují si ale, že přítomnost hazardu ve městě zvyšuje kriminalitu, prohlubuje sociální problémy občanů a znetvořuje tvář města. Hazard tak naopak výdaje města výrazně zvyšuje,“ doplňuje Radoslav Škarda, předseda místní organizace TOP 09 v centrálním obvodě.

TOP 09 bude při rozhodování zastupitelstva města Plzně reprezentovat názor drtivé většiny občanů Plzně, kteří považují všudypřítomný hazard za zhoubu města. Proto budeme prosazovat co nejširší regulaci,“ uzavírá Ondřej Ženíšek.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme