TOP 09: Zájmy občanů jsou naší prioritou i v nové koalici

21. 2. 2017

TOP 09 bude i nadále prosazovat svůj program pro občany Městského obvodu Plzeň 3 prostřednictvím dvou zástupců v radě a dvou dalších zastupitelů. Na vedení obvodu se bude podílet společně s ČSSD, ODS, ANO a KDU-ČSL. Zastupitelé za TOP 09 se k tomu zavázali v neděli podpisem nové koaliční smlouvy pěti stran, ve které vyjádřili závazek i nadále spolupracovat na vedení a správě obvodu do příštích komunálních voleb, které se budou konat na podzim roku 2018.

„Prioritou pro TOP 09 jsou a v následujícím období budou zájmy občanů našeho městského obvodu a naplnění maxima z našeho programu, se kterým jsme oslovili voliče v roce 2014. Věříme, že veřejné zájmy jsou i pro naše koaliční partnery důležitější, než personální pře mezi jednotlivými komunálními politiky. I přes nepochopitelné odvolání místostarostky Jaroslavy Maříkové zvolené za Občany patrioty, kterého jsme se nezúčastnili, důvěřujeme ostatním koaličním partnerům a věříme, že se podobná situace do voleb nebude opakovat,“ říká předseda obvodního zastupitelského klubu TOP 09 Ondřej Ženíšek.

I v následujícím období se TOP 09 zaměří především na zlepšení života v našem obvodu. „Společně s koaličními partnery budeme prosazovat realizaci všech smysluplných investic krytých rozpočtem, ať už do oprav chodníků, vnitrobloků, výstavby nových cyklostezek, rozšíření kapacit mateřských školek či zatraktivnění volnočasově-sportovního areálu Škodaland. Vážíme si neziskových organizací, které působí v našem obvodu, a proto se zasadíme o to, abychom i v příštím roce podpořili dotacemi ve výši 9 milionů korun veřejně prospěšné spolky, které nabízejí našim občanům sociální služby, ale také provozují sportovní kluby, spolky seniorů, služby hendikepovaným či pro různorodé kulturní aktivity,“ vypočítává Ondřej Ženíšek.

„Za stejně důležité považujeme domluvu s vedením města Plzně o přehodnocení počtu povolených heren, které jsou obsaženy v městské vyhlášce o místech, kde mohou být provozovány loterie, sázkové nebo jiné podobné hry. Určitě také budeme chtít, aby proběhla rekonstrukce vnitrobloku v Majerově ulici, která vzešla z vůbec prvního veřejného projednávání na území našeho obvodu. Podpoříme ji v té verzi, kterou si na mnoha setkáních a veřejných projednávání vybrala většina tamních obyvatel,“ doplňuje místostarosta MO Plzeň 3 Radoslav Škarda.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09 Plzeňský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme