TOP 09 v Plzeňském kraji povede další dva roky Petr Suchý

20. 6. 2015

Nově zvoleného předsedu čekají hned v následujícím roce dva důležité úkoly – nabídnout voličům kvalitní kandidáty a uspět ve volbách do Senátu a Zastupitelstva Plzeňského kraje na podzim 2016. Být předsedou krajské organizace TOP 09 v Plzeňském kraji je pro mě výzvou. Nabídnu všem, kteří se budou chtít zapojit, spolupráci nejen v krajských volbách, jež nás teď čekají, ale i v rozšiřování naší členské základny. To, že dnes přijelo tolik delegátů z velké dálky mě naplňuje pocitem, že v krajských volbách uspějeme, řekl ve své děkovné řeči delegátům Petr Suchý.

Petr Suchý se narodil 5. 12. 1978 v Plzni. Je ženatý a má dvě děti. Po maturitě na Gymnáziu Luďka Pika v Plzni získal v programu německé spolkové vlády zelenou kartu pro odborníky v informačních technologiích. Zde následně působil sedm let jako softwarový specialista v přední německé firmě, která dodává podnikové informační systémy. Po návratu do Plzně vede softwarovou firmu, která se zabývá vývojem informačních systémů a webových nástrojů. V roce 2010 absolvoval Metropolitní Univerzitu, obor Mezinárodní vztahy a evropská studia. Členem TOP 09 je od července 2009. Předtím nebyl členem žádné politické strany.

Po šesti letech jsem se rozhodl, že nebudu kandidovat na předsedu Krajského výboru TOP 09 Plzeňského kraje. Na tuto pozici nominuji Petra Suchého, který bude mít mou veškerou podporu“, uvedl ve svém projevu dosavadní předseda krajské TOP 09 Marek Ženíšek. Ten jako její zakládající člen zastával tuto funkci od roku 2009 a chystá se obhájit post ve vedení strany na celostátním sněmu TOP 09 v listopadu tohoto roku.

Tento sjezd je ostrým startem do krajských voleb. Je třeba zhustit sít členů a podporovatelů skrze osobní komunikaci“, sdělil ve své úvodní řeči delegátům sněmu 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Jak svět, tak Evropa čelí mnoha novým výzvám. TOP 09 je strana, která, jak myslím, je schopná se výzvám postavit a čelit jim“, řekl biskup Plzeňské diecéze František Radkovský, který se sněmu účastnil jako host.

Místopředsedy krajské organizace byli zvoleni místostarosta Klatov Martin Kříž, předseda místní organizace TOP 09 Přeštice Richard Pikner a dosavadní místopředseda krajské organizace Martin Vít. Kromě nich v krajském výboru v následujícím období usedne dalších 21 členů. Delegáti krajského sněmu dále zvolili krajskou revizní komisi a delegáty na celostátní sněm, který se uskuteční 28. a 29. listopadu 2015 v Praze.

Jako hosté na krajský sněm zavítal dále europoslanec Jiří Pospíšil, poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Helena Langšádlová, František Laudát a Jiří Koubek. Pozvání dále přijal předseda TOP 09 v Karlovarském kraji Lukáš Otys a za celostátní kancelář TOP 09 se sněmu účastnil generální sekretář Pavel Severa.

Plzeň 20. června 2015                                                       Eva Šafránková, manažerka TOP 09 pro Plzeňský kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme