Plzeňskou TOP 09 nově povede Michal Vozobule

21. 4. 2017

„Být předsedou regionální organizace TOP 09 v Plzni je pro mě výzvou. Mým cílem je dovést plzeňskou TOP 09 k úspěšným komunálním volbám. Chceme být i nadále stranou, která přináší nová témata a která se zasazuje o to, aby Plzeň byla moderním evropským městem,“ říká Michal Vozobule, který je v tomto volebním období zároveň předsedou zastupitelského klubu TOP 09 v Plzni.

Michal Vozobule se narodil 8. prosince 1980 v Plzni. Vystudoval politologii a evropská studia na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Nejprve působil jako konzultant pro oblast lidských zdrojů v Regionální rozvojové agentuře Plzeňského kraje, od roku 2007 do 2010 pak jako zástupce ředitelky Gymnázia Františka Křižíka v Plzni. Je autorem několika odborných příspěvků v publikacích věnujících se volbám na různé úrovni v ČR. Zároveň se podílel na několika studiích týkajících se regionálního trhu práce a vzdělávací soustavy v Plzeňském kraji. V letech 2005–2011 byl předsedou správní rady Centra protidrogové prevence a terapie, o.p.s. V roce 2010 se stal zastupitelem města Plzně. V rámci městského zastupitelstva se věnuje zejména problematice kultury (je členem Kulturní komise Rady města Plzně), vzdělávání, regulace hazardu, veřejných zakázek a transparentnosti obecně. Od roku 2016 je také členem Výboru pro veřejné zakázky Zastupitelstva Plzeňského kraje. V roce 2010 byl zvolen do Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1, kde vykonával po celé volební období funkci předsedy kontrolního výboru. Od voleb 2014 je řadovým opozičním zastupitelem. Do TOP 09 vstoupil v červenci 2009, přičemž před tím nikdy nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. Je členem krajského předsednictva TOP 09.

Místopředsedy regionální organizace byli zvoleni místostarosta městského obvodu Plzeň 2 – Slovany Jan Fluxa a zastupitel městského obvodu Plzeň 4 Václav Lacyk. V regionálním výboru ještě usedne dalších osm členů: Ondřej Ženíšek, Ilona Jehličková, Radoslav Škarda, Petr Farník, Bohuslav Sobota, Jan Toman, Tomáš Trnka a Miloš Nový. Delegáti regionálního sněmu dále zvolili regionální revizní komisi a delegáty na krajský sněm, který se uskuteční 20. května v Plzni.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme