Občany nejvíce trápí zklidnění centra města

6. 1. 2012

Zcela výjimečně se ve středu v podvečer zaplnilo foyer Domu hudby plzeňskými občany, kteří diskutovali o veřejné dopravě v Plzni. Debatu si nenechal ujít ani poslanec za TOP 09 za Plzeňský kraj pan Jaroslav Lobkowicz. Již 4. ze série tradičních debat, kterou vedl plzeňský zastupitel Petr Suchý, přilákala na 40 návštěvníků.

Mluvilo se o poslední dobou často diskutovaném zdražování jízdného v MHD, bohatá diskuze se rozvinula nad výstavbou nového dopravního napojení MHD na Borská pole. Opomenuto nebylo ani vládnoucí koalicí před volbami proklamované zklidnění centra. Přítomní občané kritizovali špatné značení parkovacího domu Rychtářka a fakt, že po jeho otevření nebyla redukována parkovací místa v centru města.

Stále žiji v Plzni a téma veřejné dopravy mne zajímá, proto jsem si přišel poslechnout názory plzeňských občanů,“ říká Jaroslav Lobkowicz.
Petr Suchý k tomu dodává: "Největším problémem veřejné dopravy v Plzni je chybějící koncepce ze strany koalice. Město Plzeň dává do dopravních podniků či infrastruktury téměř 20 % rozpočtu, proto si tato služba zaslouží mnohem větší pozornost. Na dnešní debatě zaznělo několik návrhů, jak veřejné dopravě pomoci, nejenom z naší strany, ale i ze strany přítomných občanů. Ukázalo se, že je to živé téma, které nemá jednoznačné řešení, a že je třeba podobné diskuze pořádat i do budoucna."

Příští beseda s názvem Plzeň kulturní? se bude konat opět 1. středu v únoru, tedy 1.2. od 18:00h tradičně v kavárně Inkognito.

Galerie