Koalice s podporou zastupitelů KSČM podpořila hazard v centru Plzně

14. 2. 2012

Při dnešním jednání zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 odmítla většina zastupitelů přijmout návrh TOP 09 na úplný zákaz výherních automatů na území centrálního obvodu. Zastupitelstvo přijalo usnesení, ve kterém se vyslovilo pro zachování heren v centru města. S podporou dvou zastupitelů za KSČM nakonec koalice ODS a ČSSD odhlasovala zachování provozu heren v centru města s omezením provozu v okruhu do 100 metrů od škol a školských zařízení.

Rada městského obvodu předložila zastupitelstvu k projednání celkem tři varianty obecně závazné vyhlášky umožňující regulaci provozování her na území města Plzně. První návrh by stávající počet heren nezměnil, druhý návrh počítal s omezením heren v okruhu do 100 metrů od škol a školských zařízení a třetí varianta by herny zakázala úplně. Tyto koaliční návrhy obecně závazné vyhlášky byly k projednání zastupitelům dodány pouhý jeden den před samotným jednáním zastupitelstva.

Bez ohledu na fakt, že zastupitelům byly návrhy variant této vyhlášky doručeny den před samotným jednáním, TOP 09 stále prosazuje variantu úplného zákazu hazardu na území centrálního obvodu,“ sdělil přítomným Radoslav Škarda, předseda kontrolního výboru MO Plzeň 3.

Plzeňská TOP 09 již od svého vzniku prosazuje razantní omezení hazardu v Plzni jako jednu ze svých největších priorit. Bohužel se na dnešním zasedání opět potvrdilo, že ODS a ČSSD nemají zájem splnit své předvolební sliby o boji s a hazardem. Mrzí nás, že se centrální obvod nezařadil po bok ostatním velkým obvodům, které se vyjádřily pro úplný zákaz hazardu na svých územích,“ říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Pavel Podaný.

Koaliční strany označili návrh TOP 09 na úplný zákaz hazardu v obvodu za populistický. Hlavním jejich argumentem proti úplnému omezení hazardu byl finanční výpadek v rozpočtu městského obvodu. „Rozhodně bych herny nedémonizoval. Já sám si do herny zajdu a utratím tam pár stovek. Myslím, že je přirozené, že lidé si rádi hrají,“ snažil se debatu o hazardu zlehčit radní za ODS Petr Baloun.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme