Ženíšek: Stále platí svoboda slova

2. 5. 2016

Jako zastupitel za TOP 09 bych se rád vyjádřil a uvedl na pravou míru některé dezinformace týkající se vyhrocené situace kolem Slavností svobody v Plzni. Dne 11.4. obdrželo všech 47 zastupitelů města Plzně email Františka Polívky z Klubu Třetí armády Plzeň. Jediné, co jsme před obdržením tohoto emailu věděli, bylo, že se letos nebude konat Convoy of Liberty, ale pouze Ride of Freedom. Na následném zastupitelstvu konaném dne 14.4. jsme proto vedení města položili několik dotazů. Volně formulováno: 1) Proč se letos nebude konat Convoy of Liberty? 2) Zda náměstek Baxa jednal s panem Polívkou a s ostatními kluby vojenské historie a co jim odpověděl? 3) Kdo za město konzultoval s organizátorem bitvy její scénář a zda je pravda, že se bude bitvy účastnit i vojenská technika Rudé armády?

Po odpovědích na naše otázky a v pokračující diskuzi jsme vyjádřili náš názor k několika bodům Slavností svobody: 1) Mrzí nás a nesouhlasíme s tím, že se letos nemá konat Convoy of Liberty a že vedení města nevyužilo nabídky spolupráce od šesti klubů zmíněných v emailu. 2) Nesouhlasíme s tím, aby součástí bitvy byl souboj tanku a letadla Rudé armády, protože ta se osvobozování Plzně nezúčastnila (o boji na demarkační linii ze strany vedení města nepadlo ani slovo). V podobném duchu jsme vydali i tiskovou zprávu. Následně se tohoto tématu chytila média a my jsme jim na jejich otázky stejným způsobem odpovídali.

Co se týká názoru na konání Convoy of Liberty nebo přítomnosti vojenské techniky Rudé armády se samozřejmě nemusím se všemi diskutujícími shodnout, ale doufám, že se alespoň shodneme na tom, že u nás naštěstí stále platí svoboda slova a že máme právo na ZMP pokládat jakékoliv otázky a zveřejňovat svůj názor, pokud tím neporušujeme zákon!?

Zároveň bych se chtěl absolutně distancovat od všech nenávistných a výhružných vzkazů panu Michalu Kindlovi, či jeho rodině. Takový způsob řešení problémů je mi lidsky naprosto odporný a nikdy jsme nikoho k takovým činům nevyzývali.

Na závěr bych chtěl jen pouze podotknout, že po jednání zastupitelstva můj kolega nabídl Michalu Kindlovi schůzku, ale doteď neobdržel žádnou odpověď.

Ondřej Ženíšek, zastupitel města Plzně a předseda TOP 09 Plzeňsko

Štítky
Osobnosti: Ondřej Ženíšek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme