TOP 09: Snahu o akvapark v Plzni nevzdáváme

2. 12. 2016

Město Plzeň dnes prodalo poslední volný, bezmála pětihektarový pozemek na Borských polích na ploše mezi Tescem, Bauhausem a Decathlonem nábytkářské firmě Sconto. TOP 09 s prodejem nesouhlasí.

„V územním plánu byl pozemek do září zařazen pro sportovní zařízení a ideálně se tam hodil. A to jak z hlediska dopravy, tak kvůli dostatečnému prostoru. Nicméně tím, že po změně územního plánu je najednou možné tam udělat obchodní zařízení, tak vedení města zbytečně spěchalo a během dvou měsíců navrhlo a schválilo prodej toho pozemku. To bohužel znamená, že cesta k akvaparku se výrazně zavírá," říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Michal Vozobule.

,,Vzhledem k tomu, že město disponuje studií, která konstatuje, že se jedná o nejlepší pozemek na výstavbu akvaparku, jsme přesvědčeni, že město mělo udělat vše proto, aby zde postavilo právě akvapark, který by si Plzeňané rozhodně zasloužili. Namísto toho zde však vyroste v pořadí již třetí obchod s nábytkem. Naše snaha o vybudování akvaparku tím nekončí, jenom cesta bude složitější," říká náš zastupitel Petr Suchý.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme