TOP 09: Sliby koalice byly jen prostředkem, ne cílem

9. 4. 2015

Na posledním březnovém jednání zastupitelstva města Plzně zastupitelé TOP 09 očekávali totéž, co očekává většina Plzeňanů – programové prohlášení vládnoucí koalice. Marně.

Před volbami padlo z řad stran nynější koalice mnoho slibů, podle hesla „slibem nezarmoutíš“. Po půl roce vládnutí bychom tedy měli vědět, které sliby budou splněny, a které patřily pouze k volebnímu koloritu. Žádné programové prohlášení ale dodnes neexistuje. Domnívám se tedy, že jejich sliby byly jen prostředkem, nikoli cílem,“ říká zastupitel a předseda TOP 09 v Plzni Ondřej Ženíšek.

Jako opoziční zastupitele by nás zajímaly odpovědi na řadu otázek, na které dosud neznáme odpovědi. Dočkáme se „využití moderních forem komunikace k většímu zapojení občanů do správy města a k omezení byrokracie“, jak slibovala jak KDU-ČSL? Co je nového ve využití prostor bývalých slovanských kasáren či Světovaru? Které z mnoha slibů v oblasti dopravy budou v programovém prohlášení? A jak to vidí KDU-ČSL se zákazem heren?“ táže se předseda zastupitelského klubu TOP 09 Michal Vozobule.

Stejně tak se můžeme ptát ČSSD – kde bude stát městská tržnice? Budou školky otevřené skutečně do 18 hodin? Bude mít Plzeň akvapark? Ano? Ne? Kdy?“, doplňuje výčet otazníků zastupitelka Ilona Jehličková.

Podobné je to s ODS, jejíž priorita je ale již nyní jasná: „Přežít“ město kultury a udržet se v koalici. Občané Patrioti slíbili vše a všem. Co z vesmíru slibů považují za prioritní, nevíme.

                                                                                                                                                                     

       zastupitelský klub TOP 09 Plzeň

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme