TOP 09 povede do voleb duo lékařů

22. 3. 2016

Dva lékaři, kteří jsou zároveň i úspěšnými komunálními politiky, se stali tvářemi TOP 09 pro dvoje podzimní volby. Lídrem pro ty krajské bude primář Klatovské nemocnice a krajský místopředseda TOP 09 Richard Pikner. O křeslo v Senátu se bude v barvách top 09 ve volebním obvodu č. 7 Plzeň - město ucházet Jiří Dort, úspěšný primář neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni a městský zastupitel obvodu Plzeň - Černice.

Bílý plášť mě neizoluje ve sterilním prostředí nemocnice. Naopak, díky svým pacientům znám celou řadu problémů, které obyvatele našeho kraj trápí a měly by se řešit. I v samotném krajském zdravotnictví je stále co zlepšovat,“ říká lídr kandidátky TOP 09 Richard Pikner, který je členem Zdravotního výboru Plzeňského kraje.

Je načase investovat nejen do budov a přístrojového vybavení, ale také do lidí. Kvalitní odborníci jsou důležitou součástí služby, kterou kraj může lidem nabídnout,“ dodává jednička kandidátky Richard Pikner. Jako lékař vede laboratoře klatovské nemocnice a specializuje se na léčbu osteoporózy a poruch kostního metabolizmu. Zasloužil se také o založení Oddělení kostního metabolizmu a Oddělení klinické mikrobiologie v Klatovské nemocnici a.s. Jako pedagog přednáší na dvou vysokých školách v Plzni. Konkrétně na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy a Fakultě Zdravotnických studií Západočeské univerzity.

Dalšími tématy, kterými chce TOP 09 oslovit voliče, jsou především zlepšení podmínek pro pracovníky ve školství a v sociální péči. „Chceme zlepšit dostupnost především terénních sociálních služeb, podporovat denní stacionáře a kvalitní služby neziskových organizací, které kraj dlouhodobě zanedbává. Vyspělá společnost se také musí vyznačovat podporou seniorů nebo sociálně handicapovaných,“ dodává Richard Pikner.

O místo v Senátu se v barvách TOP 09 bude ucházet úspěšný neonatolog, primář Fakultní nemocnice v Plzni a zastupitel Městského obvodu Plzeň 8 - Černice Jiří Dort.  „V Senátu chci zúročit své profesní znalosti i zkušenosti z komunální politiky. Jako senátor mohu pro náš region udělat více a přesto zůstat v kontaktu s občany,“ říká Jiří Dort, který se profesně věnuje nemocným dětem a zejména novorozencům. Zasadil se o vybudování Neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni a podílel se také na stanovení koncepce a rozvoje Centra vývojové péče pro ambulantní dlouhodobé sledování a komplexní péči o děti s ohrožením vývoje nebo s postižením. Ve svém oboru vidím, že se potýkáme s nedostatkem kvalitních lékařů i sester. Stát by v době ekonomického růstu především měl využít této příznivé situace a vytvořit takové podmínky, které přivedou a udrží kvalifikované zaměstnance a zajistí kvalitní postgraduální vzdělávání. Proto se chci v Senátu zasadit se o férové zdravotnictví jak pro pacienty, tak pro zdravotníky,“ říká Jiří Dort.

Obyvatelé našeho kraje si zaslouží ty nejlepší kandidáty. A takové osobnosti jim v podobě našich kandidátů na hejtmana i senátora také nabízíme,“ uvedl krajský předseda TOP 09 Petr Suchý.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Plzeň 23. března 2016

Přílohy
PDF Madailonek Richard Pikner.pdf (123.6 kB) PDF Medailonek Jiří Dort.pdf (120.5 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme