TOP 09 pomohla Plzni k čisté vodě

15. 4. 2016

Jsme velmi hrdí na to, že bez práce našich zastupitelů by nebyla uvedena do provozu rekonstruovaná úpravna pitné vody v Plzni na Homolce, jejíž slavnostní kolaudace probíhá právě dnes. Modernizace úpravny vody za 1,09 miliardy korun včetně DPH zajistí občanům vysoce kvalitní pitnou vodu zbavenou pesticidů.

To vše by se ale nestalo, nebýt toho, že Petr Suchý, stávající předseda TOP 09 v Plzeňském kraji, od roku 2011 opakovaně otevíral téma čistoty vody. Před pěti lety totiž Krajská hygienická stanice v Plzni navýšila povolené množství pesticidních látek až 7x proti platné normě pro pitnou vodu. Díky TOP 09 se ale podařilo uvést věci do pohybu a také zachránit modernizaci plzeňské úpravny vody. Stalo se tak i díky tehdejšímu ministru financí Miroslavu Kalouskovi, který v roce 2013 podepsal příslib získání téměř 700 milionové dotace.

Jsem rád, že se naši snahu o zlepšení kvality vody v Plzni povedlo dotáhnout ke zdárnému konci. Díky tomu je dnes možné získat velmi kvalitní pitnou vodu i z řeky, není třeba se již bát pesticidů, které se nárazově vyskytovaly ve vodě v množství mnohonásobně překračujícím povolené limity. A kvalita vodárenské infrastruktury v Plzni je jedna z nejlepších v celé republice,“ říká předseda TOP 09 v Plzeňském kraji a plzeňský zastupitel Petr Suchý.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Petr Suchý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme