TOP 09: Odkaz 17. listopadu je třeba si připomínat

16. 11. 2016

17. listopad je Den studenstva, výročí Sametové revoluce a také Den boje za svobodu a demokracii. Letos si tento významný den připomněla plzeňská TOP 09 již v předvečer svátku položením květin u Lavičky Václava Havla v Plzni. Dalších akcí k památce 17. listopadu se zástupci TOP 09 budou účastnit v průběhu čtvrtka v různých městech regionu či v Praze.

Zakladatel skautingu Robert Baden-Powell řekl, že ti, kteří nejsou pamětliví minulosti, jsou odsouzeni zopakovat si ji včetně všech předchozích léček a omylů. Já jsem žil v totalitě naštěstí pouze 13 let, někteří z přítomných déle, jiní k ní jen přičichli. Proto jsme si dnes přišli všichni připomenout zítřejší státní svátek toho nutného neustálého boje za demokracii a svobodu, aby ti, kteří měli to štěstí, a doby nesvobody se jim vyhnuly, nemuseli žít v totalitě ani minutu,“ říká předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek.

Program akcí, kterých je možné se společně se zástupci TOP 09 zúčastnit ve čtvrtek 17. listopadu:

Praha:

Uctít památku tohoto svátku a položit kytici půjdou zástupci TOP 09 v 10 hod. k památníku na Albertově (sraz v 9:45 na rohu ulic Na Slupi a Albertov) a v 11 hod. k památníku na Národní třídě (sraz v 10:45 na náměstí V. Havla mezi Národním divadlem a Novou scénou).

Přeštice: 

Starosta Přeštic za TOP 09 Karel Naxera se bude účastnit Pietního aktu ke státnímu svátku 17. listopadu, který se bude konat od 13:30 v Parku T. G. Masaryka.

Klatovy:

Místostarosta za TOP 09 Martin Kříž se bude účastnit koncertu Jaroslava Hutky u příležitosti státního svátku. Koncert se koná od 19.00 v sálu klatovské radnice. 

Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Osobnosti: Ondřej Ženíšek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme