TOP 09 a Starostové na jedné lodi

Závod dračích lodí na Borské přehradě v Plzni

30. 6. 2012

To, že jsou TOP 09 a Starostové v Plzeňském kraji na jedné lodi, dokázali nejen společnou krajskou kandidátkou, ale také při závodu dračích lodí. Do společné lodi tuto sobotu na Borské přehradě v Plzni usedli jak kandidát na hejtmana Pavel Čížek, tak oba kandidáti do Senátu Michal Janek a Jaroslav Lobkowicz.

TOP 09 a Starostové tak změřily své síly s celkem sedmi posádkami dračích lodí, mezi nimiž nechyběla také konkurenční ODS. S tou absolvovala loď TOP 09 a Starostů první rozjezdovou jízdu. „Přijeli jsme vyhrát. Myslím, že je příjemné jakkoliv porazit konkurenci, třeba i na přehradě“, uvedl kandidát do Senátu Michal Janek.

TOP 09 se závodů dračích lodí účastní pravidelně již od roku 2010 a letos se o pohár vítězů utkala již potřetí. „Chtěli jsme dnes se Starosty dokázat, že i ve dvaceti lidech můžeme pádlovat jako jeden muž,“ řekl kapitán lodi a předseda regionální organizace Plzeňsko Ondřej Ženíšek.

Během pádlování je třeba nasadit tempo a vydržet až do konce, a tím myslím krajské volby v říjnu,“ podělil se o správnou taktiku kandidát na senátora Jaroslav Lobkowicz.

„Do čestného souboje, stejně jako do voleb dáváme nejen zkušenosti, ale i radost ze spolupráce, z fair play a také spoustu pozitivní energie,“ zhodnotil sportovní klání kandidát na hejtmana Pavel Čížek.

Loď TOP 09 a Starostů se v letošním závodě umístila na šestém místě. Hlavní smysl účasti koaliční posádky však již tradičně bylo především příjemně strávit sobotní odpoledne v týmovém duchu. Dle sloganu TOP 09, který říká, že úsměvů není nikdy dost, a je zločin se za celý den na nikoho neusmát, si naše posádka nechává to pravé vítězství do nadcházejících podzimních voleb. Děkujeme celé posádce i fanouškům a těšíme se opět za rok na dračích lodích na viděnou.

Eva Šafránková, krajská manažerka
Galerie