Škarda: Obyvatelé v Radobyčicích budou přecházet bezpečně

19. 5. 2016

Obyvatelé Podhájí v Radobyčicích, které se nachází na území třetího plzeňského obvodu, se dočkali schválení stavební úpravy vedoucí k zajištění bezpečného přecházení v zastávce „Rozcestí Podhájí“.

V současném stavu není na tomto místě nijak zajištěn přechod přes ulici K Černicím v Radobyčicích - Podhájí na autobusou zastávku „Rozcestí Podhájí“ ve směru na Bory,” říká Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Ve směru na Bory musí cestující přecházet v pracovních dnech k 23 spojům, ve víkendovém dnu pak k 17 spojům. Celkem za týden tak cestující přechází ke 149 spojům a je tedy nezbytné pro ně zajistit bezpečný přechod přes komunikaci.

Vzhledem k extravilánovému charakteru komunikace a zejména jejím šířkovým parametrům zde dochází k výraznému překračování rychlosti projíždějících vozidel. Na problém jsme jako obyvatelé Podhájí opakovaně upozorňovali a žádali účinné řešení,” vysvětluje Petr Baloun, předseda Osadního výboru Radobyčice.

Rada Městského obvodu Plzeň 3 na svém zasedání odsouhlasila záměr Správy veřejného statku města Plzně provést stavební úpravy vedoucí k zajištění bezpečného přecházení v zastávce „Rozcestí Podhájí“.

Tato stavební úprava spočívá v realizaci přechodu pro chodce se středovým ostrůvkem a umístění zastávek autobusů do jízdních pruhů, tedy zastávkové zátky,” uzavírá místostarosta Škarda.

Miroslav Knotek

Zdroj: www.novinky.cz., 18.5.2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme