Richar Pikner: Kandidát na hejtmana Plzeňského kraje

16. 9. 2016

primář Odboru klinických laboratoří, Klatovská nemocnice,  a.s.
odborný asistent Lékařské fakulty UK v Plzni

Životopis:

Narodil se 17. června 1972 v Plzni. Specializuje se na diagnostiku a léčbu osteoporózy a poruch kostního metabolizmu a laboratorní vyšetření nemocí štítné žlázy a nádorové markery. Jeho hlavní profesní úspěchy jsou spjaté s působení v klatovské nemocnici, kde se zasadil o znovuobnovení oddělení klinické biochemie a hematologie, spoluzaložil oddělení klinické mikrobiologie a založil oddělení kostního metabolizmu. Od roku 2006 je zastupitelem obce Chválenice a působí také jako člen Zdravotního výboru Plzeň. Má 3 děti a s rodinou bydlí v obci Chválenice. Mezi jeho zájmy patří sport rekreační běh, cykloturistika, fotbal, houbaření, zahrada a četba. Jeho kréda jsou: „Raději se zapojit a něco pořádně dělat, než stále jen kritizovat.“  ,,Nebát se a nekrást."

Richard Pikner

Kdo jsem:

Lékař. Dnes i učitel. Plzeňák-Klatovák, občan Plzeňského kraje, Čech a Evropan. Člověk, který teď dostal příležitost svému kraji něco vrátit. Když to půjde, udělám to rád. Nejen pro nás a naše děti, ale i pro svůj dobrý pocit. Narodil jsem se, vystudoval a žil v Plzni. Od roku 2002 žiji ve Chválenicích, které zná každý, kdo, jezdí z Plzně na Nepomuk. Mé dětství je spojeno jak s Plzní, tak s Dešenicemi u Nýrska.
Většinu víkendů a prázdnin jsem trávil na chatě v Dešenicích, na koupališti v Nýrsku a u svých tet a strýců v Nýrsku i v Klatovech, odkud pochází moje maminka. Po absolvování Lékařské fakulty v Plzni jsem
nastoupil do Fakultní nemocnice do laboratoře pro imunoanalýzu a na II. interní kliniku. Svou práci mám rád. Po atestaci přišla nabídka z Klatov znovu vybudovat laboratoř v nemocnici. Výzva, jakou dostanete jednou za život. Neváhal jsem. Dodnes vzpomínám na svůj první den v Klatovech. Přijel jsem do areálu nemocnice a viděl staré pavilony rozeseté jako hříbky v krásném parku. Od roku 2005 jsem se pomalu stával Klatovákem. Vybudoval jsem laboratoř klinické biochemie, posléze jsme s kolegyněmi přidali klinickou mikrobiologii a v roce 2009 se podařilo otevřít ambulanci pro diagnostiku a léčbu osteoporózy. Současně jsem dostal nabídku stát se učitelem na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni. Učit a potkávat se s otevřenou myslí budoucích lékařů a lékařek je osvěžující. Posléze jsem rád přijal nabídku na pár přednášek na Fakultě zdravotnických studií Západočeské Univerzity v Plzni. Přednáším na seminářích a konferencích v ČR i zahraničí, spolupracuji a učím se na pracovištích v Grazu, Rakousko a Sheffieldu, Velká Británie.

 Richard Pikner a Jiří Dort z Plzeňského kraje

Dnes kandiduji na hejtmana našeho kraje. Protože politika je o lidech a ty rád potkávám.

Proč kandiduji?

Protože chci stejně jako celá řada mých přátel a pacientů náš kraj nezadlužený a rozvíjející se. Kraj, který má budoucnost – nejen pro moji generaci, ale i pro ty, kteří přijdou po nás.

Protože jsem lékař, který chce férové zdravotnictví, jak pro pacienty, tak pro zdravotníky.

Protože žiji na venkově a vím, že kvalitní život má být v každé, i nejvzdálenější obci, nejen v Plzni.

Protože jsem celý život zvyklý pomáhat a jen nadávání v hospodě nikdy nikomu nepomohlo.

jsme právem hrdí na to, kde a jak žijeme.

Devět věcí, které náš kraj potřebuje:

1. Nezadlužený, rozvíjející se a obydlený kraj, citlivý k životnímu prostředí.

2. Otevřenost a fair play ve veřejných zakázkách.

3. Kvalitní zdravotnictví, jak pro pacienty, tak pro zdravotníky.

4. Malé školy na vesnicích, spolupráci středních škol a průmyslu.

5. Spolupráci vědy a inovace s průmyslem na vysokých školách.

6. Terénní sociální služby, abychom mohli stárnout doma.

7. Opravené silnice, které nedrncají a neničí naše nervy a tlumiče.

8. Amatérský sport, protože pohyb je základ našeho zdraví.

9. Regionální kulturu a spolkovou činnost.

O co stojím?

O to, abyste se ke mně přidali a pomohli mi, protože bez Vás to prostě nepůjde.

email: richard.pikner@plz.top09.cz

Přílohy
PDF Richard Pikner - volební leták.pdf (391.8 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme