Reakce plzeňské TOP 09 na informace týkající se projednávání změny územního plánu na zítřejším jednání zastupitelstva města Plzně

15. 9. 2010

Plzeňská TOP 09 sleduje pozorně jako jedna ze stran, které mají reálnou naději dostat se po komunálních volbách do nově zvoleného zastupitelstva  města Plzně (ZMP), všechny projednávané body. Podle dostupných informací a po naší provedené analýze má zítřejší ZMP schvalovat velmi sporný bod č. 140. Týká se změny územního plánu v oblasti Zeleného trojúhelníku.

TOP 09 v Plzni zásadně nesouhlasí s účelovou manipulací územního plánu města Plzně. A příkladem je právě navrhované schválení bodu č. 140 na nadcházejícím zasedání ZMP. Jedná se o změnu Územního plánu města Plzně č. 811 v oblasti Zelený trojúhelník.

Lídr na primátora Plzně a jednička volební kandidátky TOP 09 v Plzni Ondřej Ženíšek k tomu říká: "Na jejím základě by došlo ke změně velké části území sousedícího se Západočeskou univerzitou na obchodní zónu. Další obchodní zástavba podle nás do prostor vedle univerzity nepatří, protože v budoucnu by mohla bránit i jejímu dalšímu rozvoji. Zmiňovaná oblast by měla být i nadále předurčena rekreačním, sportovním a volnočasovým aktivitám. Tato navrhovaná změna v nás navíc mimo to budí i snahu o lepší zhodnocení pozemků, kterých se to dotýká. ZMP by se mělo před nadcházejícími komunálními volbami zdržet tak významných rozhodnutí."

V Plzni dne 15.9.2010

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme