Pozvěte si je do obýváku. Kandidáti TOP 09 a STAN jsou transparentní.

4. 9. 2012

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí dnes oficiálně odstartovaly kampaň do senátních a krajských voleb. Na tiskové konferenci představili kandidáti zcela nový styl kampaně a volební program. V kampani chtějí být kandidáti maximálně transparentní, proto dávají každému voliči možnost osobní diskuse. Lidé si je mohou pozvat přímo k sobě domů, do obýváku a debatovat o prioritách i budoucích krocích na kraji či v Senátu.

Lídrem a kandidátem na hejtmana Plzeňského kraje je starosta Spáleného Poříčí Pavel Čížek. Do Senátu kandiduje podnikatel a poslanec Jaroslav Lobkowicz (obvod č. 8 – Rokycany) a známý oční lékař a poslanec Michal Janek (obvod č. 11 – Domažlice).

Kandidáti prosadí, aby krajský úřad pod jejich vedením fungoval maximálně transparentně a byl vstřícný a otevřený všem občanům. TOP 09 a Starostové chtějí být otevření a vstřícní. Vytvoříme z krajského úřadu místo přívětivé pro občana, kde vyřídí rychle vše potřebné a vždy dostane potřebné informace. Chceme s lidmi často diskutovat o prioritách rozvoje kraje,“ říká lídr kandidátky Pavel Čížek.

V programu do krajských voleb politici TOP 09 a Starostů slibují umožnit přístup veřejnosti nejen na zasedání zastupitelstva kraje, ale také jednání jeho výborů. Zamezit tomu, aby krajské periodikum bylo pouze nástrojem politické propagandy. „Hospodaření kraje s námi bude pod veřejnou kontrolou. Ukážeme vám, za co vydáváme krajské peníze a co plánujeme. Stejně tak budeme přísní při zadávání veřejných zakázek,“ říká dvojka kandidátky Marek Ženíšek.

Mezi hlavní priority patří kraj bez dluhů a omezení nekoncepčních investic. „Zásadní je rozvoj celého kraje včetně odlehlých oblastí. Velkou roli v něm hraje navýšení příjmů obcí, které prosadila TOP 09 a Starostové v parlamentu. Prioritní je pro nás podpora školství, cestovního ruchu. Myslíme tím například dosud chabý rozvoj cyklostezek nebo přípravu nové budovy Západočeské galerie, kterou současné vedení velmi zanedbalo. Velký důraz dáváme na opravy krajských silnic a podporu terénních služeb pro seniory a domácí sociální péči,“ vypočítává Pavel Čížek.

Novou kontaktní kampaň – Politik v obýváku startují politici TOP 09 a STAN právě dnes. Lidé si mohou kandidáty pozvat na návštěvu a společně s rodinou, přáteli nebo sousedy je na soukromém mítinku řádně vyzpovídat. Kandidáti chtějí debatovat o současné politice, programu nebo problémech, které je potřeba v regionu řešit a inspirovat se názory konkrétních lidí.

Nepřipravujeme žádné hlučné mítinky ani kotle guláše. Můžeme se spolu potkat osobně a v klidu, možná trochu netradičně - přímo u vás doma. Rád Vás přijdu navštívit, a klidně pozvěte i své sousedy nebo přátele. Vždyť politika začíná doma. Víc, než si myslíte,“ uvedl kandidát na hejtmana Pavel Čížek.

V Plzeňském kraji si domů můžete kromě Pavla Čížka pozvat také dvojku krajské kandidátky, náměstka ministra zdravotnictví Marka Ženíška a oba senátní kandidáty - Jaroslava Lobkowicze a Michala Janeka.

Už dnes je možné zvát kandidáty do Senátu domů na kontaktní adrese: poslanecvobyvaku@plz.top09.cz či telefonicky (+420 737 209 721). Kandidáty do kraje pak zavoláním na číslo (+420 725 113 345) či na těchto kontaktních adresách: starostavobyvaku@plz.top09.cz a namestekvobyvaku@plz.top09.cz. Jedinou podmínkou je, aby se k diskusi přidalo minimálně pět lidí.

Kandidátní listinu, krajský program a informace k volbám naleznete zde: http://www.top09.cz/regiony/plzensky-kraj/volby-2012/

                                                              

Eva Šafránková, krajská manažerka
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme