Naxera: Přeštice v tomto roce čekají úpravy loděnice, školní družiny i rozvodny tepla. Nově vznikne minipivovar

26. 2. 2016

Rok 2015 byl horkým rokem. Mnohokrát vyjížděli naši hasiči k požárům způsobeným vedry bez srážek. Podzim nás téměř minul a o zimě se nyní při teplotách kolem 10 °C dá také hodně polemizovat. Ušetříme náklady za zimní údržbu, komunikace o tolik nezestárnou a my se i teď můžeme potěšit pohledem na rozkvetlé větve stromů či sedmikrásky. Doufám, že si s tímto časem nějak příroda úspěšně poradí.

Dovolím si k letošnímu počasí přirovnat i dění ve vedení města. I to bylo po celý rok aktivní. Vždyť osm jednání zastupitelstva je dvojnásobkem požadovaného! Mnoho záležitostí bylo úspěšně vyřešeno, další se posunuly správným směrem a množství ,,zděděných kostlivců“ se snad už nezvětšuje a nezadržitelně klesá. Společnou práci v zastupitelstvu hodnotím jako standardní. Radost mi dělá i čím dál častější konstruktivní a aktivní přístup ,,nekoaličních“ kolegů zastupitelů. V tomto směru s velkou nadějí vzhlížím i k procesu zcela zásadního významu, a to k tvorbě strategického plánu, který následně udá směr vývoje našeho města na mnoho let. Vrátím se ale k budoucnosti nejbližší. V roce 2016 nás čeká několik projektů, které zasluhují pozornost. Dokončíme poslední etapu úprav areálu loděnice, přistavíme v ZŠ v Rebcově ulici prostory pro nové šatny i zázemí pro školní družinu. Započata bude též rozsáhlá a nákladná rekonstrukce zařízení pro výrobu a rozvody tepla. Mnohé z vás jistě potěší informace o schválení konceptu a zahájení rekonstrukce restaurace na náměstí, kterou znáte pod názvem Peklo. Vybudován zde bude i minipivovar.

V tomto roce budeme též schvalovat nový územní plán a bude projednána také konečná podoba protipovodňových úprav levého břehu Úhlavy. Budeme se také podílet na přípravách areálu fotbalového stadionu, aby byly splněny podmínky našeho pořadatelství ME žen do 17 let v roce 2017. Úkolů je před námi mnoho, a proto se obracím na všechny, kterým není přítomnost ani budoucnost Přeštic lhostejná, aby nám zachovali přízeň i nadále. Za tuto přízeň vám za celé vedení města děkuji. Děkuji také všem zaměstnancům městského úřadu i jeho organizačních složek a příspěvkových organizací za odvedenou práci, která dlouhodobě přispívá k dobrému jménu města.

Mgr. Karel Naxer, starosta města Přeštice (TOP 09)

Štítky
Osobnosti: Karel Naxera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme