Kříž: Nové informační centrum v Klatovech bude větší a důstojnější

22. 2. 2016

Větší a důstojnější informační turistické centrum bude sloužit lidem už v letošní sezoně.

Větší a důstojnější prostředí. To především má nabídnout nové informační centrum v Klatovech. Íčko se dosud tísní v přízemních prostorách u radnice. Ovšem i dál zůstane na náměstí Míru, jen se přestěhuje o několik domů vedle. A to do rohové budovy s dvorečkem na levém horním rohu náměstí, u křižovatky Plánické a Vídeňské ulice. Do prostor, kde byl úřad práce, který se z nich odstěhoval do Voříškovy ulice.

Největší část, kde byla čekárna klientů úřadu práce, se vyčistí a vznikne tam jakási vstupní plocha íčka, tedy prostor pro případné posezení. Počítáme tam také s velkoplošnou obrazovkou, na níž poběží informace o Klatovech.Určitě se tam najde i místo pro malé výstavy. K mání tam budou prospekty, letáky o městě i o akcích,“ upřesnil informace klatovský místostarosta Martin Kříž. Dřevěné dveře nahradí prosklené a za nimi bude místnost pro pracovnici centra. Ta tak bude mít přehled o dění v prostorách před dveřmi a i naopak, lidé uvidí k ní. „Také dřevěné vchodové dveře z náměstí nahradí prosklené. Takové, jako už má teď vstup do budovy z Vídenské ulice,“ doplnil Martin Kříž s tím, že prostory budou vybavené nábytkem v jednotném designu. Určitě se na novém místě najde také prostor pro kancelář, sklad a zázemí informačního centra.

„Já moc informační centrum nevyužívám, jsem místní, snad jen občas si tam zajdu pro zpravodaj o akcích ve městě. A tak vím, že současné íčko je opravdu hodně malinké, fakt krcálek. A když se tam sejde více lidí, není tam k hnutí. Proto je dobře, že se pro něj našly větší prostory. Určitě to turisté uvítají. Takové místo by mělo město reprezentovat,“ řekla Magda Petrová z Klatov.

Nové klatovské informační centrum by mělo začít fungovat od začátku letní turistické sezony. Úpravy nových prostor nespolknou více než dva miliony korun. „V nejbližší době bude výběrové řízení, které částku určitě srazí níž,“ dodal Martin Kříž.

YVETTA CHMELOVÁ

19.2.2016, 5plus2, str. 23, Domažlicko a Klatovsko