Karel Schwarzenberg v Plzeňském kraji

1. 10. 2016

Kontaktní kampaň TOP 09 před krajskými a senátními volbami je v plném proudu. V sobotu přijel kandidáty podpořit čestný předseda strany Karel Schwarzenberg. Na pozvání starosty města Karla Naxery (TOP 09) navštívil Přeštice, poté přijel do Soběsuk na jižním Plzeňsku na mistrovství ČR v míchání tataráku a závěr dne strávil obklopen svými fanoušky na svátku plzeňského piva – Pilsner Festu v Plzni.

Karel Schwarzenberg se v rámci kontaktní kampaně nazvané „Mobilní ambulance TOP 09“ nejprve v Přešticích setkal s kandidátem na hejtmana Plzeňského kraje MUDr. Richardem Piknerem, Ph.D. a kandidátem do Senátu doc. MUDr. Jiřím Dortem, Ph.D. Diskutoval zde s nimi nejen o stavu krajského zdravotnictví ale i dalších aktuálních tématech Plzeňského kraje jako je stav sociálních služeb, vzdělávacího systému či doprava. „Málo lidí ví, že Česká republika je v jednom lékařském oboru jedna z nejlepších na světě. To je neonatologie a právě Jiří Dort patří k předním českým neonatologům. Jde o budoucnost našich dětí a bude dobré, když i tento lékařský obor bude v Senátu zastoupen. Jiří Dort je Plzeňák, který zná svůj obvod a má zkušenosti z městské politiky. Jsem přesvědčen, že bude důstojný zástupce Plzeňska v Senátu a doufám, že výsledek voleb bude opravdu sladkým dortem pro celé Plzeňsko,“ řekl na adresu kandidáta TOP 09 a STAN do Senátu Jiřího Dorta Karel Schwarzenberg. „Richard Pikner je pravý Plzeňák, který patří k předním lékařům ve svém oboru a já ho s velkou radostí podporuji. Je vůbec zajímavé, kolik kandidátů TOP 09 pochází z řad lékařů. Česká politika se dá očividně vyléčit jedině s TOP 09 a její konzistentní politikou," dodal čestný předseda TOP 09.

Odpoledne po debatě v Přešticích se Karel Schwarzenberg odebral v doprovodu předsedy plzeňské TOP 09 Ondřeje Ženíška na mistrovství ČR v míchání tataráku do Soběsuk na jižním Plzeňsku.

Večer pokračovala kontaktní kampaň plzeňské TOP 09 na populárním festivalu plzeňského piva – Pilsner Festu. Nakonec se Karel Schwarzenberg setkal s občany a podporovateli v restauraci Na Spilce. V průběhu velmi oblíbené akce „Na pivo s Karlem“ se během večera hovořilo především o důležitosti nadcházejících voleb. „Příští týden nás čekají krajské a senátní volby. Mnozí je podceňují, váží si pouze sněmovních či prezidentských voleb a nevidí, jak v našem denním životě rozhodují právě kraje, nevidí, že Senát je důležitý vyvažovací nástroj v našem ústavním pořádku. Proto vás velice prosím, abyste to nepodcenili a k těmto volbám šli.“

Čestný předseda TOP 09 pak zasadil svou úvahu do širšího rámce: „Svět se stává neklidným místem. Náklady na obranu musí růst stejně, jako naše úsilí směrem k budování státu a funkční společnosti. Blažená léta jsou za námi. Musíme se zaměřit na to, co je pro naši budoucnost důležité. A je to právě generace mladých, vaše generace, která má vše pevně ve svých rukou. Vy rozhodujete o tom, jak se budete mít vy a vaše děti,“ zdůraznil Karel Schwarzenberg.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09 Plzeňský kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme