Jiří Pospíšil podpoří krajskou kandidátku TOP 09

25. 7. 2016

TOP 09 dnes představila kandidáty pro letošní podzimní volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje. Volebním lídrem bude primář Klatovské nemocnice a vysokoškolský pedagog Richard Pikner, na druhém místě kandiduje plzeňská zastupitelka a zástupkyně ředitele ZŠ Ilona Jehličková. Na předních místech kandidátky se dále objeví starosta Přeštic Karel Naxera či první místopředseda TOP 09 a poslanec za Plzeňský kraj Marek Ženíšek. Na 50. místě pak bude kandidovat s heslem „Stojím za kandidáty TOP 09" poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil.

Občanům Plzeňského kraje nabízíme tým odborníků složený z vrcholných i komunálních politiků, starostů a zastupitelů. Máme významné zastoupení lékařů, učitelů a podnikatelů – živnostníků," říká volební manažer a krajský předseda TOP 09 Petr Suchý, který kandiduje na třetím místě.

„Plzeňský kraj potřebuje především řídit, realizovat vize a být efektivní, to vše s rozumem. Náš kraj budeme řídit aktivně, s důrazem na efektivitu a zpětné vyhodnocení hlavně v oblasti školství a zdravotnictví. Investovat je nyní třeba především do lidí a ne do strojů a do budov. Budeme usilovat o fúzi zdravotnických zařízení a jejich větší ekonomickou efektivitu a koordinaci společných služeb ve školství. Ušetřené peníze ponecháme na odměny zaměstnancům," uvedl kandidát na hejtmana Plzeňského kraje Richard Pikner. Zároveň dodal: „Našemu kraji nabízím poctivou práci, rozum, zodpovědnost, slušnost a nasazení."

„Za více jak 25 let práce ve školství vím, kam by měla výchova a vzdělávání směřovat. Stejný čas jsem věnovala také práci pro hnutí Na vlastních nohou Stonožka, které pomáhá dětem všude tam, kde, to potřebují. Jednou z posledních stonožkových aktivit je spolupráce hnutí s Dětskou klinikou FN Plzeň při léčbě Crohnovou chorobou. Vedle školství se intenzivně zajímám o sociální služby, ke kterým mě zpočátku nasměrovalo dobrovolničení v Hospicu sv. Lazara. Jsem si vědoma potřebnosti mnoha sociálních služeb, zejména těch, které se týkají našich starších spoluobčanů. Nabízím zkušenost, vstřícnost a lidskost," říká dvojka kandidátky Ilona Jehličková.

,,Rozhodl jsem se TOP 09 v krajských volbách podpořit, protože se domnívám, že je třeba, aby tato strana byla důstojně zastoupena v krajském zastupitelstvu. Bude třeba silné pozice TOP 09 vůči sociální demokracii a hnutí ANO, kteří vedou lidé bez politických zkušeností, jejichž chování v krajské politice nelze předvídat," říká k důvodům své kandidatury Jiří Pospíšil.

Krajská TOP 09 první desítku obsadila dalšími kandidáty, kterými jsou správce zámku Lázeň a bývalý dlouholetý starosta Chudenic David Klíma, místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Radoslav Škarda, místopředsedkyně klatovské TOP 09 Markéta Vondrová, vysokoškolský pedagoga a politolog Ladislav Cabada a starosta Dolní Bělé a praktický lékař Tomáš Křiklán. Na kandidátce se dále objeví poslanec Parlamentu ČR Jaroslav Lobkowicz, známý klatovský oftalmolog Michal Janek či ředitel terapeutického centra Ledovec Martin Fojtíček.

 


Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme