Inženýrské sítě jsou pro Staré Lobzy i Koterov nutností

2. 7. 2013

Zastupitelé TOP 09 městského obvodu Plzeň 4 podporují obyvatele Starých Lobez i Koterova v tlaku na Magistrát města Plzně za vybudování základních inženýrských sítí. Klub zastupitelů TOP 09 PLZEŇ 4 proto vyzývá Radu města Plzně, aby neprodleně zahájila přípravu projektových dokumentací a následně zařazení investic do rozpočtu města Plzně.

Je alarmující, že Staré Lobzy ještě v 21. století nemají dobudované základní inženýrské sítě - kanalizaci, vodu ani plyn. Co jiného by mělo být prioritnější pro každou obec než základní a fungující inženýrské sítě propojující jednotlivé „buňky" města?", ptá se opoziční zastupitel čtvrtého obvodu Petr Junek (TOP 09).

Od roku 1997 je místním občanům slibováno jejich dobudování. Tento krok byl důsledně oddalován absencí „Úslavského kanalizačního sběrače", jehož první etapa je již, v oblasti Starých Lobez, hotova. Proto usnesení Zastupitelstva města Plzně ohledně výstavby druhé etapy ignorující potřeby Starých Lobez silně znepokojilo jejich občany. Ti byli na počátku tohoto roku ubezpečeni ekonomickým náměstkem primátora, Martinem Zrzaveckým (ČSSD), že se již v letošním roce zahájí příprava projektové dokumentace tak, aby v následujícím roce mohla být investice zařazena v rozpočtu města Plzně. Na pátečním mimořádném zastupitelstvu čtvrtého plzeňského obvodu pan náměstek připustil, že je nutné se touto problematikou zabývat. Řečnicky ji však odsunul do neurčita.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme