Hlasujte pro ženu regionu

18. 3. 2016

Ilona Jehličková

region Plzeňský kraj

Profese: zástupkyně ředitele základní školy

Ilona zasvětila svůj život práci s dětmi a aktivní pomoci ve válkou zasažených zemích. Její příběh začal krátce po revoluci. V době, kdy učila na základní škole v Mostě, začala s dětmi malovat obrázky s motivem stonožky a vánoční přání, která se pak rozlétla do celého světa. Tak pomohla získat potřebné finanční prostředky na nákup dvou inkubátorů do tamní nemocnice.

Tím započala její dlouholetá spolupráce s hnutím Na vlastních nohou – Stonožka. Od té doby pomáhají "stonožkové děti‘ pod jejím vedením v mnoha zemích postižených válkou. Všude, kde byli nasazeni čeští vojáci – v Bosně a Hercegovině, Kosovu, Afghánistánu a Iráku, se jim podařilo otevřít školy či vybavit nemocnice speciálními přístroji. Ilona byla 5. prosince 2014 v katedrále sv. Víta za svou pětadvacetiletou činnost pro hnutí Stonožka vyznamenána kardinálem Dominikem Dukou.

Sociálním tématům a vzdělávání se aktivně věnuje i v místě, kde bydlí. Od roku 2010 se prosazuje také z pozice zastupitelky Plzně. Její nezdolný optimismus, pomoc druhým a věčný úsměv na tváři nezmizely ani v době, kdy jí v roce 2012 lékaři oznámili diagnózu rakoviny štítné žlázy. Ilona je vdaná, má dvě děti a dvanáctým rokem je zástupkyní ředitele ZŠ v Plzni. Mezi její zájmy patří sport, cestování a historie.

Hlasovat můžete zde.

TOP 09

Plzeň, 11. 3. 2016

Štítky
Osobnosti: Ilona Jehličková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme