Evropa bez víry, Česko bez víry?

17. 5. 2016

V sobotu 14. května jsem se zúčastnila konference na téma “ Evropa bez víry, Česko bez víry“, kterou pořádala pražská TOP pod patronací pana europoslance Jaromíra Štětiny a pana poslance Františka Laudáta ve Strahovském klášteře.

Na velmi zajímavé a podnětné přednáškové akci vystoupil s příspěvkem o křesťanství v Evropě 21. století pan Petr Kolář. O islámu v Evropě hovořil náš přední odborník pan doc. PhDr. Miloš Mendel CSc.

České společnosti a roli náboženství v ní se věnoval pan doc. PhDr. Tomáš Petráček, PhD, Thd. (Ne)ateistickou českou budoucnost shrnul v příspěvku pan Mons. ThLic. Tomáš Holub ThD., nový plzeňský biskup.

Na závěr konference padlo mnoho dotazů nejen na křesťanství a víru, ale například také na současnou palčivou otázku migrace nebo roli médií ve veřejném prostoru.

Celá akce byla završena návštěvou překrásných historických prostor Strahovské klášterní knihovny, kde je uloženo přes 350 000 nejstarších knih a rukopisů. I zde padlo mnoho otázek na historii knihovny a také její současné využití.

Závěrem pan poslanec František Laudát pozval všechny přítomné na další akci pořádanou pod záštitou Evropského parlamentu a to na konferenci s prozatímním pracovním názvem „Psychologické aspekty v politice“, která se uskuteční 17.9.2016 v Břevnovském klášteře.

Jana Petříčková, místopředsedkyně MO TOP 09 Rokycany

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme